Večernji list - Hrvatska

Razvoj gospodarst­va prioritet gradske vlasti Zakon o Vukovaru pretvorit će grad u najpogodni­je mjesto za ulaganje

U godinu dana otvoreno plivalište, tržnica, održana svečana Sinjska alka...

- Branimir.bradaric@vecernji.net

Gradonačel­nik Ivan Penava ističe kako građani trebaju biti zadovoljni jer je puno učinjeno za boljitak grada i njegovih stanovnika Branimir Bradarić Godina dana brzo prođe, a još brže dođe vrijeme kada je potrebno zbrajati rezultate rada učinjenoga u tih 365 dana. Tako su čelnici Vukovara dočekali Dan grada podsjećaju­ći na sve učinjeno u proteklih godinu dana. Kako je rekao gradonačel­nik Vukovara Ivan Penava, građani trebaju biti zadovoljni jer je puno toga učinjeno za boljitak grada i njegovih građana. – Podsjećam samo na otvorenje najmoderni­jeg plivališta u Hrvatskoj, moderne tržnice, uređenja niza prometnica… Održan je Susret katoličke mladeži, svečana Sinjska alka, vratili smo Hrvatsku vojsku u grad kao i svečanu promociju časnika i dočasnika. Bila je to uspješna godina – rekao je Penava.

Privatizac­ija Luke i Borova

Unatoč svim rezultatim­a kao najveći izazov gradskih vlasti, ali i u isto vrijeme i problem, ističe se potreba za otvaranjem novih radnih mjesta. Svi su svjesni da grad samo tako može dalje napredovat­i i razvijati se onako kako žele građani. – Gospodarst­vo i dalje ostaje prioritet kojem se moramo još više posvetiti i gdje moramo ostvariti još bolje rezultate. I na tome polju učinili smo puno, ali moramo još više jer to od nas očekuju naši sugrađani. Upravo stoga imamo velika očekivanja od novog Zakona o Vukovaru koji bi trebao omogućiti da Vukovar postane najpogodni­je mjesto za ulaganje u Hrvatskoj. Očekujemo i skoru privatizac­iju luke kao i tvrtke Borovo, ali i dovođenje drvne industrije u grad. Imamo i druga najavljena ulaganja koja će rezultirat­i otvaranjem novih radnih mjesta – rekao je Penava. U isto vrijeme Vukovar i Vukovarci suočavaju se s problemima kao i drugi dijelovi Hrvatske koje gradske vlasti rješavaju, kako kažu, kako znaju i umiju. Pri tome treba istaknuti i činjenicu da u gradu nema međunacion­alnih sukoba i da grad iz dana u dan izgleda sve ljepše i uređenije. Svi se slažu kako je Vukovar danas zapravo ljepši nego ikada pri čemu su posljedice rata gotovo nevidljive. – Mislim da trebamo svi biti malo objektivni­ji i kada govorimo o gradu i svemu učinjenome da se prisjetimo koje sve posljedice vučemo iz rata i poraća. Trebamo se samo sjetiti razrušenog­a grada, uništenog gospodarst­va, devastiran­e intelek- tualne elite i svega drugoga s čim se nije suočavao ostatak Hrvatske – istaknuo je Penava.

SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ

Predsjedni­k Gradskog vijeća Tomislav Šota zadovoljan je smjerom u kojem grad ide i kako se razvija. – Puno truda se ulaže u razvoj gospodarst­va koje je pitanje svih pitanja. U tom smjeru otvara se uskoro još jedna gospodarsk­a zona. Sve što radimo, radimo radi mladih i želje da im omogućimo da ovdje opstanu i ostanu. Stoga pozivam mlade u Vukovaru da energiju ulažu u stjecanje novih znanja i obrazovanj­e kao zalog bolje budućnosti – rekao je Šota. U sklopu proslave Dana grada pripremlje­n je niz manifestac­ija koje su privukle brojne građane ne samo iz grada nego i cijele Hrvatske. Tako je upriličena još jedna akcija „Kupujmo hrvatsko“, a prvi je put održana i manifestac­ija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“koja je okupila nematerija­lnu hrvatsku kulturnu baštinu. Održane su i izložbe, koncerti, vatromet kao i svečana sjednica Gradskog vijeća.

Vukovar je proslavio Dan grada uz niz manifestac­ija koje su privukle građane

 ??  ?? Povodom Dana grada organizira­ne su razne manifestac­ije koje su privukle niz građana svih generacija
Povodom Dana grada organizira­ne su razne manifestac­ije koje su privukle niz građana svih generacija
 ??  ?? Svečana sjednica povodom Dana grada Vukovara i akcija Kupujmo hrvatsko
Svečana sjednica povodom Dana grada Vukovara i akcija Kupujmo hrvatsko
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia