Večernji list - Hrvatska

Rokeri jači od vremena i nevremena

Vjerni obožavatel­ji nisu se pokolebali ni nakon što je otkazan nastup predgrupe Buđenje, a slavni škotski bend ih je nagradio još jednim koncertom za pamćenje

- Maja Šitum scena@vecernji.net SPLIT

“Nevjerojat­no je koliko nam snage daje naša publika koja je u stanju i satima stajati na olujnom vremenu”, napisao je bend na Facebooku

Jedna od najdugovje­čnijih grupa, škotski rokeri Simple Minds u subotu su održali koncert u gradu pod Marjanom, a čak ni kiša, munje i gromovi nisu spriječili publiku i bend da se odlično zabave. Spektakl na Žnjanu održao se ususret blagdanu svetog Duje i označio je početak jednog novog života Žnjana, prostora koji će postati novi simbol i prepoznatl­jiva razglednic­a Splita u svijetu.

Lokve na pozornici

Prije samih Škota trebao je nastupiti domaći bend Buđenje, no zbog vremenskih uvjeta organizato­ri su morali otkazati njihovu svirku, ali Simple Mindsi su nastupili kao što je bilo predviđeno. Oduševljen­a publika uživala je već od prve pjesme “The Signal and the Noise”, koja se nalazi na njihovu novom albumu “Walk Between Worlds”. Prema njemu je nazvana i njihova svjetska turneja tijekom koje su posjetili Split, a i ostali hitovi poput “Big Music”, “Hypnotised”, “Alive and Kicking” razdragali su fanove kojima kiša nije pokvarila zabavu. – Izgledalo je kao da ćemo morati otkazati koncert, jer loše vrijeme je veliki problem i treba misliti na sigurnost publike. Ali, oni koji dolaze na naše koncerte su vrlo lojalni i nevjerojat­no je koliko nam publika daje snage, osobito onda kad satima stoji po olujnom vremenu. Upravo takva je publika u Hrvatskoj i zahvaljuje­mo svima što su sve vrijeme bili pozitivni. Veliko hvala i svima koji su morali putovati da nas vide. A kakav je bio nastup? Uz lokve vode nismo se po pozornici mogli kretati koliko smo htjeli, a pjevanje nije nešto što se radi na kiši, unatoč onoj poznatoj pjesmi. Srećom, kiša je prestala, a nakon nekoliko pjesama prestao je puhati vjetar i atmosfera je bila dobra. U Splitu smo svirali prije više od osam godina i nadamo se da nećemo ponovno toliko čekati da se vratimo u Hrvatsku! – na Facebooku je napisao bend nakon nastupa koji je imao i humanitarn­u notu. Tijekom koncerta, koji je organizira­o Grad Split i tvrtka MPG Live, prikupljao se novac potreban za otvaranje djelatnost­i dentalne medicine za djecu i odrasle s posebnim zdravstven­im potrebama u KBC Split.

Dobili dresove Hajduka

Inače, Škoti i njihova produkcija u Splitu su boravili od četvrtka, a s pjevačem Jimom Kerrom je doputovao i njegov otac koji je u Hrvatskoj proslavio rođendan. Osim što su imali nekoliko dana za opuštanje, Kerr i gitarist Charlie Burchill pronašli su vremena i u zgradi gradske uprave posjetili splitskog gradonačel­nika Andru Krstulović­a Oparu koji im je poklonio dresove nogometnog kluba Hajduka s njihovim prezimenim­a.

Koncert je imao i humanitarn­u notu u korist dentalne medicine za djecu u KBC Split

 ??  ?? Očajno vrijeme nije pokvarilo zabavu ni bendu, ni njihovim vjernim fanovima
Očajno vrijeme nije pokvarilo zabavu ni bendu, ni njihovim vjernim fanovima
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia