Večernji list - Hrvatska

Rudeš u svojoj najboljoj izvedbi sezone slomio Hajduk

Rudeš je jako blizu ostanka u ligi, pobjegao je ‘fenjerašim­a’

- zeljko.jankovic@vecernji.net Željko Janković

Rudeš je igrao pametno, i koliko god je Hajduk nešto pokušavao, stalno mu je prijetila opasnost od Andersona i Fazlija

Nogometaši Rudeša kreirali su najveće iznenađenj­e ovog kola. U Kranjčević­evoj ulici, dečki iz zapadnog dijela Zagreba, slavili su protiv Hajduka (2:1) u zadnjoj utakmici 33. kola Prve HNL. Naravno, bila je to jedna od najboljih izvedbi Rudeša ove sezone i to u najvažnije­m trenutku kada se odlučuje o njihovoj prvoligašk­oj sudbini. A Hajduk jednostavn­o nije imao pravo rješenje za motivirane domaćine koji su, potpuno zasluženo došli do novog pravog podviga.

Krenuli dobro pa primili

Krenuo je Hajduk s autoriteto­m momčadi koja je na ljestvici daleko iznad Rudeša. U prvih petnaestak minuta pokušali su Splićani nametnuti ritam. Činilo se da će uspjeti. I onda je u 14. minuti, krivo postavljen­a obrana bijelih, pomogla domaćinima da dođu do vodstva. Kamenar je sjajno uočio rupu između dvaju Hajdukovih stopera, gurnuo za Andersona, a hitri Rudešov ofenzivni veznjak s vrha šesnaester­ca gurnuo je loptu ispod Karla Letice za erupciju oduševljen­ja domaćih navijača. Pokretljiv­om defenzivno­m formacijom Rudeš je sjajno parirao Hajduku koji nikako nije mogao pronaći put do vrata Josipa Čondrića. A i kad bi lopta prošla preko zadnje linije Rudeša, Gyurcso i Hamza Barry nisu imali koncentrac­ije da akciju završe eventualni­m pogotkom. Bilo je to jedno od najboljih prvih poluvremen­a koje je Rudeš odigrao ove sezone. Strahovali su Splićani veći dio utakmice od iznimno hitrog Andersona koji je mijenjao strane, ulazio u sredinu... Odnosno, i od Samira Fazlija, najisturen­ijeg igrača Rudeša koji je stalno vrebao nekakvu grešku i napadao visoku, lovio svaku ‘ničiju’ loptu.

Vratili se pa opet pali

Drugi dio bijeli su opet bili dominantna momčad. Opet je spašavao Čondrić, odnosno Leonard Mesarić kad je s gol-linije izbavio loptu u 71. minuti. Zadnjih pola sata dao je Kopić priliku Almeidi. Iskusni portugalsk­i napadač trebao mu je donijeti nadmoć u napadu, odnosno pronaći rješenje za sjajnu Rudešovu obranu. Bilo je to jedini logičan potez koji je Kopić mogao povući. I onda, kada nije išlo iz igre, bijeli su zabili iz prekida. U 78. je minuti Fomitschow centrirao s desne strane na pet metara, na glavu Hamze Barryja koji je loptu zakucao u mrežu za 1:1. Zavapila je Torcida ‘Hoćemo pobjedu’ prije kornera na drugoj strani samo koju minutu kasnije. A onda se u gužvi najbolje snašao Einar Azaceta Galilea i u 82. minuti pospremio za novo vodstvo domaće momčadi. Bila je to nova i ključna energetska injekcija domaćoj momčadi koja je do kraja uspjela održati prednost i osvojiti ključne bodove u borbi za spas, sad je značajnjo odmakla Cibaliji i Istri i u zadnja tri kola može ući znatno minije.

 ??  ?? Andreson Igrač Rudeša zabio je u 14. minuti za vodstvo Rudeša protiv Hajduka i onda proslavio akrobacija­ma
Andreson Igrač Rudeša zabio je u 14. minuti za vodstvo Rudeša protiv Hajduka i onda proslavio akrobacija­ma

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia