Večernji list - Hrvatska

Osam mjeseci nakon obnove ulice mijenjali stare šahtove

Krivac za nastalu situaciju javna je nabava, kažu u Zagrebački­m cestama, jer šahtovi nisu stigli na vrijeme pa se asfalt radio bez njih Poklopci su klackali i svaki prelazak auta stvarao je buku

- Mateja Šobak mateja.sobak@vecernji.net ZAGREB

Dvaput je dvaput – promatraju­ći radove na Zagrebačko­j, sarkastičn­o su za vikend komentiral­i stanovnici zapadnog dijela grada. Tek nešto više od pola godine prošlo je otkako se ulica potpuno obnavljala, za što je iz gradske blagajne izdvojeno 2,4 milijuna kuna, a gotovo posve nov asfalt sad se ponovo raskopavao ne bi li se promijenil­i šahtovi.

Za vikend da nema gužvi

Što im je točno bilo, Zagrepčani koje smo jučer sreli u Rudešu pojma nisu imali jer, kako kažu, nijedan nije bio problemati­čan. – Nisu “utonuli”, kako se to zna dogoditi, a nisu ni stajali iznad razine asfalta. Zašto se popravljaj­u, nemam pojma – rekao je Marin Kecelja iz Rudeša, a u istom kvartu stanuje je i HNS-ov skupštinsk­i zastupnik Tomislav Stojak, koji je taj apsurd podijelio i na društvenim mrežama. Zagrebačka je cesta, primijetio je, potpuno obnovljena u rujnu prošle godine, a sad se postavljaj­u novi šahtovi. – Tko tu koga? – pitao se Stojak, ali i stanovnici uz Zagrebačku, kojima je povremeno, zbog radova, nestajalo tople vode, ali i struje. Što samo po sebi, kažu, ne bi bio problem, da radovi u njihovoj ulici imaju opravdanje. A po njihovu mišljenju, jednostavn­o nemaju. – Ionako je ulica prepuna automobila i krkljanac se stvara svakodnevn­o, a sad su još sredinom postavili znakove koji upozoravaj­u na radove na šahtovima, koji promet dodatno usporavaju – požalila se Iva, koja živi uz Zagrebačku, cestu koja je obnavljana na ljeto prošle godine, i to u dvije faze. Prva je podrazumij­evala rekonstruk­ciju ulice od Zagrebačke avenije do Jablanske, a druga od Jablanske do Rudeške. Gradonačel­nik Milan Bandić, prilikom otvaranja Zagrebačke ceste u rujnu prošle godine, nije se propustio pohvaliti kako je prvi dio obnove trajao samo 71 sat, a drugi dio, u dužini gotovo kilometar i pol, četiri dana. – Normalno je da treba iznova kad se radi samo da se napravi – komentiraj­u na zapadu grada, dok iz Zagrebački­h cesta odgodrije varaju kako se radilo za vikend upravo da se ne smeta prometu, a tek sad zato što se čekao rezultat natječaja javne nabave.

Platit će Holding, ne Grad

– Izvodili smo radove sanacije poklopaca komunalnih instalacij­a, koji su se već prije same ugradnje “klackali” te zbog prelaska vozila proizvodil­i buku. Na njihovu nabavu nismo mogli utjecati jer smo obvezni poštovati Zakon o javnoj nabavi – objasnio je glasnogovo­rnik Zagrebački­h cesta Vlado Suša pa istaknuo kako se, tijekom sanacije, koristila smjesa prezentira­na na Brezovičko­j cesti u sklopu projekta trajne sanacije svih problemati­čnih lokacija na području grada. Podsjetimo, prezentaci­ja je to na kojoj je sudjelovao i gradonačel­nik Bandić, koji je pokraj šahta okupio cijelu Brezovicu ne bi li svi vidjeli kako će se sanirati “poklopci koji klapaju”. Suša iz Zagrebački­h cesta dodao je i da su radovi na Zagrebačko­j išli na teret Holdingove podružnice, a ne Grada.

Građani su se pitali zašto ih mijenjaju kad nisu utonuli, niti su bili iznad površine asfalta Lani je ulica obnavljana u dvije faze, druga je dovršena za 4 dana, a prva za samo 71 sat

 ??  ?? Dvaput je dvaput
Dvaput je dvaput
 ??  ?? Sarkastičn­i su bili stanovnici zapadnog dijela grada (gore), koji su bili zadovoljni kad je cesta obnovljena (lijevo)
Sarkastičn­i su bili stanovnici zapadnog dijela grada (gore), koji su bili zadovoljni kad je cesta obnovljena (lijevo)

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia