Večernji list - Hrvatska

Pucao je po policajcim­a, a specijalce je od bombe spasio balistički štit

- Suzana.lepan-stefancic@vecernji.net

Policijsko vozilo pokraj kuće bilo je potpuno izrešetano na kraju drame, susjedi Marija i Ivan B. šest sati bili su zatočeni u svojoj kući Suzana Lepan-Štefančić Zorana Seleša (36) iz Šećerane nadomak Belog Manastira prijavili su 13. kolovoza lani zbog nasilja u obitelji. Noć prije, zbog prijetnji susjedi, proveo je u pritvoru. Policajci Tamara Klobučar i Goran Tompić stigli su mu pred vrata stana u 16.20 sati, a početak je to drame kakvu nisu ni sanjali. Po optužnici, Seleš je izašao pred njih najprije s ručnom bombom M-75, supruga s djetetom i otac pokušali su ga smiriti, ali on je iznio i poluautoma­tsku pušku. – Sad ćete vidjeti! – rekao je i naciljao, a policajci su se dali u bijeg. Pomahnital­i muškarac trčao je za njima i pucao. Naseljem su odjeknula dva hica. Kada su policajci umakli iza ugla kuće, i dalje trčeći za njima, on je još tri puta pucao u njihovu smjeru. Metke su izbjegli jer su se skrili iza drveća i grmlja. U pomoć kolegama stigla je specijalna policija iz Osijeka, no Seleš se nije predavao. – Mamu vam j .... , vi ćete meni slati specijalce, sad ćete vidjeti! – zagrmio je on, a jedan je specijalac povikao: “Bomba!” i na vrijeme, srećom, povukao svoj tim. Seleš je tog trena, naime, s vrata stana bacio na njih bombu koja je eksplodira­la ispred balističko­g štita.

Trijezan, ali nije popio terapiju

Zoranu Selešu jučer je održano pripremno ročište na osječkom sudu. Optužen je za četiri teška ubojstva u pokušaju, ali i dovođenje u opasnost života i imovine. Nije to, naime, bio kraj drame toga dana u Baranji. Došao je potom do dijela kuće gdje žive susjedi mu Marija i Ivan B. i iz puške im ispucao hitac kroz prozor. A otkako su došli specijalci pa sve do 3.20 sati povremeno je pucao prema snajpersko­m timu. Samo zahvaljuju­ći slučaju, izbjegnuta je tragedija. Uhićen je u 5.25, dakle 13 sati čitavo je naselje bilo pod opsadom. Susjedi Marija i Ivan B. šest su sati bili zatočeni u stanu. Policijsko vozilo kraj kuće potpuno je izrešetano... Zoran Seleš otac je dvoje djece, neosuđivan, lošeg imovnog stanja. Nakon uhićenja tvrdio je kako je pucao po policiji i specijalci­ma “iznerviran ponašanjem susjede Marije, koja ga neprestano bezrazložn­o prijavljuj­e policiji”, kao i postupcima policajaca koji su ga uhitili dan prije. Branio se kako ih je “želio zastrašiti, a ne ozlijediti, iako u tim trenucima nije znao što radi jer nije popio terapiju”. Seleš pati, utvrdio je vještak, od disocijaln­og poremećaja ličnosti od 2010., liječio se i u Popovači. Bio je trijezan.

VOJKO OBERSNEL: Gradskom vijeću upućen je prijedlog odluke o zajmu od 158,6 milijuna kuna kojim bi se osigurao dio novca za gradske projekte

 ??  ?? BUKTINJA U LUCI Potpuno mi je izgorio gotovo novi Fisherman. Šteta je oko 20.000 eura, rekao je Matjaž Kelnečič iz Slovenije. Njegovo plovilo i još njih pet planulo je jučer oko 1 sat u Svetom Filipu i Jakovu. (fš)
BUKTINJA U LUCI Potpuno mi je izgorio gotovo novi Fisherman. Šteta je oko 20.000 eura, rekao je Matjaž Kelnečič iz Slovenije. Njegovo plovilo i još njih pet planulo je jučer oko 1 sat u Svetom Filipu i Jakovu. (fš)

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia