Večernji list - Hrvatska

Bornu ni kiša nije omela, i drugi put svladao Bustu

- Anton Filić anton.filic@vecernji.net ZAGREB

Suparnik u drugom kolu bit će mu Nijemac Jan-Lennard Struff, 65. tenisač svijeta, koji u međusobnim dvobojima vodi s 2-1 u pobjedama Za madridske prilike 24 Celzijeva stupnja, koliko je izmjereno jučer, i nisu tako puno, ali na teniskom stadionu Arantxe Sanchez, koji je prilično zatvoren, bilo je posebno vruće i sparno. Barem na početku susreta. Toliko da su se gledatelji morali sklanjati u sjenu ili su se rashlađiva­li lepezama.

Osigurao ostanak u Top 40

I po takvoj sparini naš Borna Ćorić u prvom kolu turnira iz kategorije ATP Masters 1000 nije puno toga oprostio domaćem tenisaču Pablu Carrenu Busti, u ovom trenutku 11. tenisaču svijeta. Silovitim ritmom 21-godišnji Zagrepčani­n se našao pred pobjedom nad pet godina starijim takmacom, poveo je sa 6:4, 5:2 i kod serviranja za set imao 15:15. No, tada je počela padati kiša, koja je začudo iznenadila organizato­re pa su prekasno zatvorili krov. Ipak, nakon stanke od 30ak minuta Španjolac je napokon kapitulira­o - bilo je 6:4, 6:2 za Ćorića, nakon sat i 21 minutu igre. Borna je pobijedio Bustu i u Dohi ove godine (pretrpio je i jedan poraz, doduše tad još kao jako mlad - u Aucklandu 2015.), samo što je Španjolac tada bio 10. tenisač svijeta. Sada je 11., pa možemo istaknuti da je Borni ovo četvrta ovogodišnj­a pobjeda nad igračima iz Top 11 (Busta 10. i 11., Anderson deveti i Sock 11.). Ukupno Borna ove godine ima 16 pobjeda i sedam poraza, a ovom pobjedom u Madridu osigurao je ostanak među prvom 40-oricom igrača na ATP listi. Borna je na istom turniru lani stigao do četvrtfina­la, pa ima puno bodova (196) za obraniti. Suparnik u drugom kolu bit će mu Nijemac Jan-Lennard Struff, 65. tenisač svijeta, koji je sa 6:4, 6:4 pobijedio rumunjskog kvalifikan­ta Mariusa Copila. Struff, koji ima 28 godina, u međusobnim susretima vodi s 2-1 u pobjedama. No, posljednji dvoboj, u Parizu 2017., dobio je naš tenisač.

Mektić se pridružio Dodigu

U prvom kolu turnira parova uspješan je bio naš Nikola Mektić. On i njegov partner Austrijana­c Peya sa 6:4, 3:6, 10:4 nadjačali su Kevina Andersona i Maksa Mirnjeg (JAR/Bje) i tako se u drugom kolu pridružili Ivanu Dodigu i Amerikancu Rajeevu Ramu koji su kao sedmi nositelji u prvom kolu bili slobodni. U konkurenci­ji je još jedan hrvatski predstavni­k Franko Škugor nastupit će u paru s Damirom Džumhurom iz BiH. Jana Fett (21) kratko se zadržala u pitoreskno­m Cagnes-sur-Meru na francuskoj Azurnoj obali. Već u prvom kolu ITF turnira tenisačica nagradnog fonda od 100.000 USD poražena je od četiri godine starije Amerikanke Nicole Gibbs sa 2:6, 6:7.

Borna je lani na istom turniru stigao do četvrtfina­la (Thiem) pa brani puno bodova (196)

 ??  ?? Borni Ćoriću ovo je četvrta ovogodišnj­a pobjeda nad igračima iz Top 11 (Busta 10. i 11., Anderson 9. i Sock 11.)
Borni Ćoriću ovo je četvrta ovogodišnj­a pobjeda nad igračima iz Top 11 (Busta 10. i 11., Anderson 9. i Sock 11.)

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia