Večernji list - Hrvatska

Uoči dvoboja sezone Jug optužuje Recco za destabiliz­aciju

- Anton Filić

Dubrovčani su ljutiti na Talijane što su i prije kraja sezone očito sve dogovorili s Bijačem i Renzutom. No, kad Pro Recco nekoga pozove... anton.filic@vecernji.net Pred vaterpolis­tima Juga utakmica je o čijem će ishodu ovisiti ocjena cijele sezone. Nisu u prijašnjim utakmicama uspjeli osigurati plasman na Final Eight Lige prvaka u Genovi (od 7. do 9. lipnja), pa sad protiv moskovskog Dinama ništa ne smiju prepustiti slučajnost­i. Odgovara im, istina, i neodlučeno, ali u vaterpolu je to ipak rijedak ishod pa gospari praktički moraju pobijediti ruskog prvaka. – Do prije 10-ak dana bili smo siAndrea gurni sudionici završnog turnira, ali spletom čudnih rezultata u prethodnom kolu (pobjeda Brescie u Barceloni – op. a.) sad moramo strahovati za svoju sudbinu. Nadam se da će Gruž biti pun, da će nam publika pružiti podršku i da ćemo ispuniti naš cilj – kaže Jugov predsjedni­k Tomislav Dumančić.

Ulazak u Gruž besplatan

Poredak u skupini A uoči posljednje­g kola je sljedeći: Olympiakos 34, Barcelonet­a 27, Jug 25, Brescia 23, Dinamo 22... Brescia je domaćin Hannoveru pa se očekuje njezina sigurna pobjeda, ali gospari drže sve konce u svojim rukama. – Na žalost, nismo u Ligi prvaka uzeli neke bodove koje smo trebali, a to uključuje i utakmicu u Moskvi gdje nismo bili konstantni što se forme tiče. Momčad je bila nova i trebalo je vremena da se sve posloži. No evidentno je da se u drugom dijelu sezone naša forma digla i da igramo sve bolje. Što se Dinama tiče, oscilacije u njegovoj igri gotovo na svakoj utakmici slične su našima. Moskovljan­i su neočekivan­o dobri na gostovanji­ma, ali su kod kuće znali gubiti bodove. Lisunov i Pijetlović po meni su najbolji sidraški par u Ligi prvaka – ističe Jugov trener Vjekoslav Kobešćak i zato poziva na oprez. Dubrovčani vjeruju u veliku pomoć svojih vjernih navijača i zato je ulazak u Gruž besplatan! A utakmica počinje u 20.30 sati.

Reccov plan neće proći

Uoči “utakmice sezone” jugaši su se malo bavili i drugim stvarima. Nije im drago da su vratar Marko Bijač i talijansko pojačanje Vincenzo Renzuto, čini se, već dogovorili prijelaz u Pro Recco. – Informacij­u o potpisu Bijača i Renzuta za Pro Recco doznao sam iz talijanski­h medija. Znamo da njima dvojici na kraju sezone istječu ugovori, ali ako je to Recco ipak napravio, to mu ne služi na čast. No, kao i prethodnih godina, pokušaj destabiliz­acije Juga Talijanima neće uspjeti – odlučan je predsjedni­k Dumančić, inače regionalni direktor Valamar Rivijere.

 ??  ?? Marko Bijač Pro Reccu nasušno je potreban jer ima stare vratare Tempestija i Volarevića
Marko Bijač Pro Reccu nasušno je potreban jer ima stare vratare Tempestija i Volarevića

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia