Večernji list - Hrvatska

Šarić: Ne znam što nam se to dogodilo

- Bruno Imbrišak ZAGREB

Nakon dramatične završnice u petoj utakmici polufinala Istočne konferenci­je 76ersi izgubili su protiv Boston Celticsa sa 112:114. Košarkaši Bostona u svom TD Gardenu odigrali su odličnu utakmicu i u neizvjesno­j završnici protiv Philadelph­ia 76ersa izborili finale s ukupnih 4:1. Dario Šarić imao je ‘double-double’ učinak kao i njegov suigrač Joel Embiid. Dvojac je bio najbolji na terenu, ali to Sixersima nije bilo dovoljno za pobjedu koja bi im dala nadu za prolaz u finale Istočne konferenci­je. Šarić je ubacio 27 koševa i skupio 10 skokova i 4 asistencij­e, a slično je odigrao i Embiid s 27 koševa, 12 skokova i 4 asistencij­e, dok je u redovima Bostona najraspolo­ženiji bio Tatum s 25 koševa i 4 asistencij­e.

Preokret u zadnjoj minuti

Imala je Philadelph­ia uoči samog kraja utakmice vodstvo 107:109, ali u ludoj završnici Celticsi su došli do preokreta i na kraju sla- vili. ‘‘Da me sada pitate što se dogodilo u zadnje četiri minute , doista ne znam. Sjećam se da sam izgubio jednu loptu, sjećam se da je Joel (Embiid) promašio jedno polaganje, možda je bio i fauliran. Mislim da smo trebali biti bolji u obrani, u nekim trenucima smo morali biti koncentrir­aniji, jer smo dopustili da nam postignu neke lagane koševe’’ osvrnuo se na utakmicu Šarić i dodao kako nitko nije predvidio da će otići ovako daleko. Znamo da još moramo puno raditi i trenirati. Naš je cilj bio ući u doigravanj­e. No razočarani smo, kad izgubiš, onda to boli’’, izjavio je Dario.

U finalu Celticse čekaju Cavsi

Boston Celticsi u finalu Istočne Konferenci­je na domaćem terenu igrat će protiv Cleveland Cavaliersa na čelu sa Lebronom Jamesom, a finalna serija počinje u nedjelju u 21:30 sati po hrvatskom vremenu. U konferenci­jskom finalu na zapadu gledat ćemo okršaj Houston Rocketsa i Golden State Warriorsa u noći s ponedjeljk­a na utorak, a pobjednici Konferenci­jskih finala igrat će u velikom finalu za titulu prvaka NBA lige.

 ??  ?? Dario Šarić završio i svoju drugu NBA sezonu
Dario Šarić završio i svoju drugu NBA sezonu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia