Večernji list - Hrvatska

Plavi pokorili Fifu, i Van Basten čestitao

Juniori Dinama nisu izgubili nijednu utakmicu na jedinom Fifinu klupskom turniru

- Robert Junaci

Van Basten uručio je trofeje plavima. Onaj za prvo mjesto zaboravili su u Zürichu, a svoje su kući donijeli najbolji igrač i golman turnira Svečano je jučer bilo u Maksimiru, doduše još se ne slavi naslov prvaka prve momčadi koja je kompromiti­rala svoju poziciju. Slavilo se osvajanje turnira Fifa youth cup, plavi juniori odnijeli su gotovo sve nagrade iz Züricha.

Marin i Živković najbolji

Uz naslov pobjednika turnira kojeg Fifa organizira već 80 godina, nagrade su dobili i Antonio Marin koji je proglašen najboljim igračem turnira te Marko Živković koji je dobio zlatnu rukavicu kao najbolji vratar. Doduše, nije se slavilo uz pehar za osvojeno prvo mjesto jer je taj trofej ostao zaboravlje­n negdje u Zürichu, trofej koji je plavima uručio legendarni Marco van Basten. Valjda će ga se pronaći kako bi mogao krasiti vitrine plavog maksimirsk­og salona. No, važnije je da su turnir osvojili, a pehar, ako se i ne pronađe, neće tako jako nedostajat­i. – I meni je nagradu uručio Van Basten, kako ne bih znao za njega, velika mi je to čast. Puno mi znači naslov najboljeg na turniru, to je veliko osobno priznanje, ali presretan sam jer smo se svi skupa okrunili naslovom pobjednika. Zasluženo smo osvojili ovaj prestižni turnir, i sad se okrećemo završnici prvenstva – kazao je Antonio Marin. – Bilo je dosta posla i za mene na turniru, ali svi smo ga jako dobro obavili – skromno će najbolji vratar turnira Marko Živković. Dinamo je na tom turniru bio odličan, nije izgubio nijednu utakmicu, pobijedili su Bragu s 3:2 (Marin dva pogotka, Knežević), West Ham s 3:0 (Baturina dvaput, K.Gyu), Blue Stars s 3:0 (K.Gyu, Baturina, Pavlak) te remizirali 0:0 sa Zürichom, da bi u finalu s 2:0 bili bolji od Young Boysa (Šutalo i Knežević). – Ponosni smo na vas, na sjajan ste način predstavil­i našu nogometnu školu i naš klub, mogu vam samo poželjeti da nastavite raditi – kazao je predsjedni­k uprave Dinama Igor Kodžoman prije negoli su dečki mogli iskušati slavljenič­ke torte. – Riječ je o turniru za U-20 momčadi, a mi smo došli s daleko najmlađom momčadi, pa i dvije godine mlađima od ostalih, a opet smo bili dominantni u svim utakmicama. Iako se igralo u skraćenom vremenu, zabili smo 11 golova, u samo smo jednoj utakmici primili golove. Dobili smo jako puno komplimena­ta za naše predstave na tom odlično organizira­nom, visokobudž­etnom turniru, jedinom klupskom turniru koji organizira Fifa – rekao je po povratku iz Švicarske trener ove momčadi Tomislav Rukavina. Očito će u plavom rasadniku biti novih pravih igrača, možda vrlo brzo.

Gol-razlika pionira 130:8

– Marina već svi znaju, tu je Knežević... ali nema smisla sad nikoga potencirat­i i izdvajati, ovo smo napravili kao momčad. A kada će tko iskočiti, vidjet ćemo, riječ je o mladim igračima, ne sazrijevaj­u svi jednako – kaže Tomislav Rukavina koji će s ovim igračima pokušati osvojiti naslov juniorskog prvaka, iako tu i ne ovise sami o sebi. – Imamo bod manje od Hajduka i dva su kola do kraja, moramo svoje napraviti i nadati se da ipak možemo do naslova. Iskreno, sami smo “uprskali stvar” u nekim utakmicama. Mislim da imamo najbolju momčad u ligi, ali kako je riječ o mladim igračima, valja shvatiti oscilacije kojih je bilo – zaključio je Rukavina. U Maksimiru nogometna škola očito odlično radi i dalje, kadeti se bore za naslov prvaka, vodeća su momčad lige, pioniri su naslov osigurali četiri kola prije s time da su do toga stigli na impresivan način pod vodstvom trenera Joze Bandića, sa 130 postignuti­h pogodaka i samo osam primljenih.

Bili smo najmlađi na turniru, a dominantni u svim susretima – kaže Tomislav Rukavina Riječ je o 80 godina starom turniru u organizaci­ji svjetske federacije

 ??  ?? Juniori Dinama osvojili su Fifin turnir, a u Maksimiru su ih dočekale torte
Juniori Dinama osvojili su Fifin turnir, a u Maksimiru su ih dočekale torte
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia