Večernji list - Hrvatska

Chanel Iman u slatkom iščekivanj­u prvog djeteta

- (dg)

sinom nije u dobrim odnosima, više ne živi u kvartu za bogataše, ima problem s alkoholom, majka mu je umrla, iza njega su dani uspješnih karate borbi, pa preživljav­a trenirajuć­i klince u lokalnom klubu Cobra Kai. Tako su ukratko završili likovi iz mega popularnog teen serijala filmova “Karate Kid”, koji su od 1984., kad je snimljen prvi film, “odgojili” naraštaje diljem svijeta.

Premijera na Tribeci

Nova serija “Cobra Kai” nastavak je na popularni filmski serijal iz osamdeseti­h, koja je s emitiranje­m na YouTubeovo­m streaming servisu YouTube Red započela 2. svibnja, a premijerno je prikazana na festivalu Tribeca. Serija je ponovno ujedinjela Ralpha Macchia (Daniel LaRusso) i Williama Zabku (Johnny Lawrence) u glavnim ulogama, a radnja se odvija 34 godine nakon originalne priče. Cobra Kai ime je karate dojoa koji je predvodio bivši specijalac i veteran vijetnamsk­og rata John Kreese (Martin Kove), a koji je svoje studente vodio mantrom: ‘Udari prvi, udari jako, bez milosti’. Najbolji student bio je Joh- nny Lawrence, a njegov najveći suparnik Daniel LaRusso, kojega je trenirao neprežalje­ni Mr. Miyagi (Pat Morita). Serija počinje tako što im se životi nakon 34 godine isprepliću kada Johnny odluči ponovno uspostavit­i Cobru Kai. Tu su i novi likovi, neki novi klinci, a radnja se najviše vrti oko novog Karate Kida, Johnnyjevo­g štićenika Miguela (Xolo Maridueña). Tu su i Danielov učenik i ujedno Jonnhyjev sin Robby (Tanner Buchanan) te Danielova kćer Samantha (Mary Mouser). I ostali dječji sporedni likovi također su prekul.

Vrhunske ocjene

Iako se emitira tek tjedan dana, serijalu je već odobrena druga sezona, koja bi trebala izaći 2019. godine. Gledatelji, kritičari te brojni filmski i televizijs­ki portali s oduševljen­jem su prihvatili novu seriju i ocjenili ju s visokim ocjenama - 9,2 na IMDB-u te čak 100% na Rotten Tomatoes. - Mislio sam da će biti teški klišej, a onda sam pogledao dvije ëpizode i jednostavn­o me serijal osvojio! Pogledao sam sve epizode u dahu! Imam 39 godina i moja djeca sad žele pogledati original! Zaista ima 100 posto na RT s razlogom. A i lijepo je za promjenu navijati za Johnnyja, a Daniela vidjeti kao negativca... - samo je jedan od redom pozitivnih komentara gledatelja. Victorijin­a anđelica Chanel Iman otkrila je da očekuje svoje prvo dijete s nogometaše­m Sterlingom Shepardom. “Oduvijek smo fokusirani na ljubav i obitelj i nastojat ćemo te kvalitete odgojem usaditi našem djetetu”, rekli su budući roditelji te dodali: “Osjećamo se uistinu blagoslovl­jeno.” Par se vjenčao početkom ožujka u intimnoj ceremoniji samo četiri mjeseca nakon zaruka.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia