Večernji list - Hrvatska

Dinamo kojem se plješće i na Poljudu

Curama s Peščenice prva čestitka stigla od nogometnog kluba iz Maksimirsk­e 128

- Damir Mrvec

Troškovi Prve lige dvostruko su veći nego u Prvoj B ligi pa je vrijeme da se odbojkašic­e službeno obrate čelnicima nogometnog kluba Dinamo damir.mrvec@vecernji.net Odbojkašic­e Dinama plasirale su se u Prvu hrvatsku odbojkašku ligu. Za klub koji je osnovan prije samo nekoliko godina to je izniman uspjeh. Nakon što su osvojile prvo mjesto u Prvoj B ligi, s dva boda više od drugoplasi­ranog sastava Kitro Varaždin, “lavice” su bile uspješne i u kvalifikac­ijama koje su održane u dvorani na Poljudu. Domaćin kvalifikac­ija bio je Split čije su odbojkašic­e u skupini jug bile prve sa svih dvadeset pobjeda. – Splićanke su se za kvalifikac­ije pojačale s Miljak koja je godina- ma igrala u Superligi za Marinu Kaštela. No, mi smo igrali možda i najbolje dosad i na kraju slavili pobjedu 3:2. Splićanke su cijelo vrijeme puštale navijačke pjesme nogometnog kluba Hajduk, no nije nam to smetalo. Kada smo u drugoj utakmici igrali s Kostrenom (3:0), pljeskalo se našim potezima na Poljudu, a kada smo imali meč-loptu, nama u čast zasvirana je još jednom navijačka himna Hajduka – rekao je Nino Matjačić, trener kluba.

Za 2 mjesta bore se 42 kluba

Dan kasnije, kad su se prvi dojmovi slegli, Matjačić je rekao: – Sretan sam i ponosim se što smo u samo tri godine djelovanja kluba uspjeli iz najnižeg ranga doći do statusa prvoligaša. Naš klub s više od 500 igračica u 26 natjecatel­jskih ekipa, Zagrebački odbojkaški savez i grad Zagreb to i zaslužuju. U nemilosrdn­om sustavu natjecanja, gdje se čak 42 kluba bore za samo dva mjesta koja vode u Prvu ligu, uspjeli smo pobijediti u 22 utakmice, uz samo dva poraza. Najbolju utakmicu u povijesti kluba odigrali smo baš kada je bilo i najpotrebn­ije. Pobjeda nad odličnom ekipom Splita na njeizinu “vrućem” terenu ostat će trajno zabilježen­a u klupskoj povijesti –istaknuo je Matjačić. Kako će se klub čije su igračice prosječno stare 19 godina snaći u višem rangu? – Kvalitetom već u ovom sastavu možemo biti oko sredine tablice. Igrački ćemo se pojačati, a nitko iz kluba neće otići. Doći će novi trener, a ja ću postati menadžer engleskog tipa – istaknuo je Matjačić.

Mamić ode u Ameriku

Prva liga je puno skuplja od Prve B lige? – Kotizacije su dvostruko više. Umjesto 1000 luna, sada ćemo morati za organizaci­ju svake domaće utakmice davati 2000 kuna. I putovanja su nam puno duža. Morat ćemo uskoro dogovoriti neki sastanak s čelnicima NK Dinama da nam sljedeće sezone novčano pomognu. Eto, oni su nam prvi čestitali ulazak u Prvu ligu – naglasio je Matjačić. I dalje će domaće utakmice igrati u dvorani na Peščenici. – To je trofejna dvorana. Dijelimo je s košarkašic­ama Medveščaka koje su nedavno osvojile naslov prvakinja Hrvatske. S njima odlično surađujemo – priča Matjačić koji je kao izbornik Hrvatske osvojio zlatnu medalju na Europskom kadetskom prvenstvu 2003. godine. Nakon malo više od dvije godine funkcionir­anja, u klubu su dočekali i prvu bebu. Vanda Foster rodila je sina Luku. Druga igračica koja je zbog trudnoće prestala s igranjem je Ivana Žmire, nekadašnja juniorska reprezenta­tivka i seniorska državna prvakinja s Mladosti. Inače, Vanda je upisana u klupsku povijest kao jedna od prve dvije igračice, uz Ivanu Blažević, koja je obukla dres kluba, i to u svibnju 2015. u Maksimiru. Blažević danas studira u Americi, a uz nju od prošlog ljeta klub ima još jednu “Amerikanku”, na studij je otišla i Marija Kristina Mamić.

Klupska stranica imala je 11.000 pregleda iz 55 država, među kojima i iz Bangladeša Helena Kovačić, igračica Dinama, lani je bila osma u izboru za Miss sporta Hrvatske

 ?? FACEBOOK ?? Slavlje odbojkašic­a Dinama na parketu dvorane Poljud
FACEBOOK Slavlje odbojkašic­a Dinama na parketu dvorane Poljud

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia