Večernji list - Hrvatska

ĆORLUKA S OZLIJEĐENI­M LISTOM VOZIO BICIKL 52 KILOMETRA

Na popisu su petorica stopera, jedan će nakon priprema otpasti s konačnoga popisa za SP, kaže izbornik Zlatko Dalić

- Tomislav Dasović tomislav.dasovic@vecernji.net ZAGREB

Dalić će igrače okupiti 26. svibnja i u Rovinju započeti pripreme. U nedjelju 3. lipnja slijedi utakmica s Brazilom u Liverpoolu

Vedran Ćorluka jedina je enigma, i to kolosalna, s Dalićeva popisa igrača za Svjetsko prvenstvo premda, sudeći po obavijesti­ma iz francuske Provance, dokapetan vatrenih djeluje spremnije nego ikad. Naime, dok izbornik tvrdi da je jako zabrinut za Čarlijevo zdravstven­o stanje, njegova velika uzdanica i jedini pravi lider vatrenih s odmora u Francuskoj preko Instagrama objavljuje da je na biciklu odvalio mini Tour de France, čak 52 kilometra na dionici Crillon-le-Brave – Vaison-la-Romaine – Crillon-le-Brave. Takav pothvat u stanju je ostvariti samo čovjek zdravih mišića... – Na popisu je pet stopera, pa će jedan od njih na kraju otpasti s konačnog popisa – kaže Dalić i objašnjava: – Ćorluka i Mitrović su dugo bili ozlijeđeni, zato sam uzeo jednog stopera više. Vedran je ozlijedio list u posljednjo­j utakmici za Lokomotiv. Zabrinjava me to, ali nećemo ulaziti ni u kakav rizik. Ćorluka nam treba zdrav i spreman. Žao mi ga je, vjerujem da će biti spreman za Rusiju.

Subašić najstariji

Vedran Ćorluka priključit će se reprezenta­ciji 26. svibnja, zajedno s ostalim kandidatim­a, i krenuti na pripreme u Rovinj. Dobre vibracije koje “emitira” iz Francuske svakako su ohrabrenje za izbornika, iako će razmjeri štete na njegovu listu biti vidljivi tek nadolazeći vikend. U svakom slučaju, Ćorluka je igrač neprocjenj­iva značaja za reprezenta­ciju, produljena ruka svih dosadašnji­h izbornika, čovjek neuništive želje i motiva i bio bi strašan gubitak za vatrene ne bude li spreman za SP. Dalić je s preliminar­noga popisa izbrisao osmoricu igrača, Leticu, Barišića, Nižića, Sosu, Pašalića, Roga, Santinija i Čopa. Najmlađi igrač je 21-godišnji Duje Ćaleta

Car, a najstariji 33-godišnji vratar Danijel Subašić. – Forma Ante Rebića? Pa kada jedan igrač tako otrese dva stopera njemačke reprezenta­cije i zabije dva gola u finalu Kupa, moram biti zadovoljan. Pjaca? Znam da nije dovoljno igrao, ali njemu jako vjerujem. I može nam biti džoker s klupe kada nam to bude trebalo. On može igrati i lijevo i desno krilo, biti i čista špica. I jedna stvar; Pjaca se ozlijedio na prijateljs­koj utakmici igrajući za Hrvatsku, to cijenim i poštujem – nastavlja Dalić.

Mandžukić čista špica

U odabiru napadača nije imao dvojbi. – Među napadačima imamo Mandžukića i Kalinića, a može pomoći i Kramarić koji je u formi i zabija puno golova. Mandžukić će biti čista špica, na toj je poziciji uvijek igrao najbolje – kaže Dalić. Lijevi braniči oduvijek su bili osporavani, a Pivarić i Strinić opet su na popisu, obojica debitanti na Svjetskom prvenstvu. – Vječno su osporavani, opcije su još bili Sosa i Barišić, ali Sosa je ozlijeđen i ne može biti spreman za Rusiju. Strinić nije previše igrao nakon promjene kluba, ali ja iza te dvojice moram stati. Pa ne mogu nekoga staviti na popis, a onda zbog njega biti u dvojbi. Vjerujem im maksimalno, imaju moju podršku – nastavlja izbornik. Koje su vam dvojbe bile najveće? – Da svima vama dam papir, svi biste se vrtjeli oko jednog ili dva imena. Odlučio sam gurati igrače koji stalno igraju, ali naravno da se to ne odnosi na Vrsaljka ili Ćorluku, već na one mlađe igrače. Pjaca i Strinić nisu igrali koliko treba, ali zbog njih nisam imao dilema. Nikada neće svi biti zadovoljni, svatko će imati svoje mišljenje, ali moja je odgovornos­t, ja moram izabrati najbolje – ističe Dalić. Livnjak na klupi vatrenih nije, poput prethodnik­a, na popis stavio mlade igrače, nikoga mlađeg od 21 godinu. – Kada u Njemačkoj, Španjolsko­j ili Brazilu netko otpadne s popisa, onda je prava fešta na koju je pozvano cijelo selo. A kod nas se zbog toga stvara nervoza i mediji jedva čekaju da pronađu nekoga tko će nešto “zanimljivo” reći. A takve stvari oduzimaju koncentrac­iju, takve mi stvari ne trebaju tijekom priprema. Ali, opet postoji šansa da nekoga uzmemo sa šireg popisa – zaključio je Dalić koji će kompletan kadar imati na okupu tek 31. svibnja kada se priključe finalisti Lige prvaka, Modrić, Kovačić i Lovren.

Pjaci honoriram i to što se ozlijedio igrajući za Hrvatsku, kaže izbornik Zlatko Dalić

Finalisti Lige prvaka, Lovren, Modrić i Kovačić, priključit će se vatrenima 31. svibnja

 ??  ?? Vedran Ćorluka je na Instagramu otkrio da odmor u Francuskoj provodi vozeći bicikl
Vedran Ćorluka je na Instagramu otkrio da odmor u Francuskoj provodi vozeći bicikl
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia