Večernji list - Hrvatska

Popucali ligamenti, ništa od Londona...

Operacijsk­i zahvat bio je u bolnici Sveta Katarina

- Damir Mrvec

Puknuće prednjih križnih ligamenata koljena jedna je od najtežih sportskih ozljeda, od koje oporavak traje najmanje šest mjeseci damir.mrvec@vecernji.net Mirko Filipović neće se za pet dana boriti u Londonu s Royom Nelsonom na Wembleyju. Naime, Cro Cop se ozlijedio na treningu, a ozljeda nije nimalo bezazlena. Naime, potvrđena je vijest da su mu puknuli prednji križni ligamenti lijevog koljena. Riječ je o koljenu koje mu dosad nije bilo ozlijeđeno, a prije 15 godina istu ozljedu Mirko je imao na drugom koljenu.

Čulo se samo krckanje

Tijekom priprema mučio se s lijevim koljenom i prolazio teške terapije, a onda je na treningu dva dana prije borbe, u sparingu, prilikom izmjene udaraca, prebacio težinu na lijevu nogu i dvoranom se prolomio zvuk pucanja. Već je jednom čuo takav zvuk, kada je polomio ligamente koljena na desnoj nozi tijekom treninga 2002. godine. Puknuće prednjih križnih ligamenata koljena jedna je od najtežih sportskih ozljeda čiji oporavak traje najmanje šest mjeseci, a može se protegnuti i do godine dana. Hoće li se Mirko uspjeti još jednom vratiti s obzirom na to da ima 43 godine.

Očekujem brzi povratak

– Potrebno je pet mjeseci za oporavak, ja to odradim realno za tri. U desetom mjesecu mogu u ring. Nelson će čekati. Nema razloga da se opet ne nađemo. Ne mogu sada govoriti kako se osjećam. Ne znam, ovako je moralo biti, ligamenti su bili načeti, moglo se dogoditi u svakom trenutku. Ovako je, iz nekog razloga, moralo biti. Ne znam zašto se dogodilo. Kraj? Ma kakav kraj, možemo se boriti u listopadu, a onda za Staru godinu, konačni oproštaj – rekao je Mirko za portal Index.hr Filipović je odmah morao na operaciju, a zahvat je počeo u osam ujutro u bolnici Sv. Katarina. Meč s Nelsonom trebao je biti uzvrat za poraz koji je Mirko doživio 2011. godine. Amerikanac je nokautom svladao Cro Copa, a nakon nešto više od šest i pol godina Filipović je dobio priliku za revanš. Bellator je dogovorio okršaj ova dva borca koji su već imali verbalno prepucavan­je, ali, na žalost ljubitelja MMA, ovaj meč morao je biti otkazan. S Nelsonom se trebao tući kako bi spreman dočekao svoju posljednju borbu, na Staru godinu u Rizinu. Na temelju članka 13. stavka 3. Uredbe o procjeni utjecaja zahvata na okoliš (''Narodne novine'' broj 61/14 i 3/17), članaka 16. do 21. Uredbe o informiran­ju i sudjelovan­ju javnosti i zainteresi­rane javnosti u pitanjima zaštite okoliša (''Narodne novine'' broj 64/08), Zaključka s prve sjednice Savjetodav­nog stručnog povjerenst­va (KLASA: 351-03/18-01/16, URBROJ: 2186/1-06/6-18-23 od 19.04.2018.) i članaka 3. i 7. Odluke o upravnim tijelima (''Službeni vjesnik Varaždinsk­e županije'' broj 33/17) Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljs­tvo i zaštitu okoliša Varaždinsk­e županije daje I Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljs­tvo i zaštitu okoliša donio je 21.05.2018. godine Odluku (KLASA: UP/I-351-03/18-01/1, URBROJ: 2186/1-06/6-18-11 od 21.05.2018.) o upućivanju Studije o utjecaju na okoliš za zahvat EU projekt zaštite od poplava na slivu Bednje (nastavno: Studija) na javnu raspravu. U sklopu javne rasprave održat će se javni uvid i javno izlaganje.

II Javni uvid provest će se izlaganjem jednog primjerka cjelovite Studije i jednog primjerka sažetka Studije u trajanju od 30 dana i to od 1.6.2018. do 1.7.2018. radnim danom od 8 do 15 sati u službenim prostorija­ma Općine Bednja, Trg sv. Marije 26 u Bednji, Grada Lepoglave, Odsjek za urbanizam, komunalne poslove i zaštitu okoliša, 1. kat, soba 3, Antuna Mihanovića 12 u Lepoglavi, Općine Donja Voća, Donja Voća 26c u Donjoj Voći, Grada Novog Marofa, Upravni odjel za prostorno-uređenje, stambeno-komunalne i imovinsko-pravne poslove, 1. kat, soba 8, Trg hrvatske državnosti 1 u Novom Marofu, Grada Ludbrega, Odsjek za prostorno uređenje, komunalne poslove i imovinu, 1. kat, Trg Sv. Trojstva 14 u Ludbregu, Općine Sveti Đurđ, Braće Radić 1 u Svetom Đurđu, Općine Mali Bukovec, Mihovila Pavleka Miškine 14 u Malom Bukovcu i Općine Veliki Bukovec, Dravska 7 u Velikom Bukovcu.

Sažetak Studije biti će objavljen na internetsk­im stranicama Varaždinsk­e županije i na internetsk­im stranicama gradova Lepoglava, Novi Marof i Ludbreg te općina Bednja, Donja Voća, Sveti Đurđ, Mali Bukovec i Veliki Bukovec s poveznicom na internetsk­e stranice Varaždinsk­e županije na kojoj će uz Sažetak Studije biti objavljena i cjelovita Studija.

Tijekom javnog uvida javnost i zainteresi­rana javnost ima pravo izvršiti uvid u dokumentac­iju predmeta javne rasprave te zaključno s 1.7.2018. upisati prijedloge i primjedbe u knjige primjedbi koje se uz Studiju i Sažetak Studije nalaze u svakoj jedinici lokalne samouprave.

III Javna izlaganja održati će se prema slijedećem rasporedu: • 12.6.2018. (utorak) za Grad Ludbreg i Općinu Sveti Đurđ u Centu za kulturu i informiran­je 'Dragutin Novak' na adresi Trg Svetog Trojstva 19 u Ludbregu u 16,00 sati, 12.6.2018. (utorak) za općine Mali Bukovec i Veliki Bukovec u prostorija­ma Općine Veliki Bukovec na adresi Dravska 19 u Velikom Bukovcu u 18,00 sati, 14.6.2018. (četvrtak) za Grad Lepoglavu i općine Bednja i Donja Voća u Domu kulture (TKIC) na adresi Ulica hrvatskih Pavlina 7 u Lepoglavi u 15,30 sati i 14.6.2018. (četvrtak) za Grad Novi Marof, u Kulturnom centru 'Ivan Rabuzin' na adresi Antuna Mihanovića 3 u Novom Marofu u 19,00 sati. • • • o provođenju javne rasprave u postupku procjene utjecaja na okoliš i postupku Glavne ocjene prihvatlji­vosti zahvata za ekološku mrežu za Studiju utjecaja na okoliš za zahvat EU projekt zaštite od poplava na slivu Bednje nositelja zahvata tvrtke Hrvatske vode, Ulica grada Vukovara 220, Zagreb

Na javnom izlaganju biti će prisutni predstavni­ci investitor­a tvrtke Hrvatske vode, Vodnogospo­darskog odjela za Muru i Gornju Dravu iz Varaždina, predstavni­ci ovlaštenik­a tvrtke Elektropro­jekt d.d. iz Zagreba i predstavni­ci jedinica lokalne samouprave za koje se javno izlaganje provodi.

Tijekom javnog izlaganja nazočna javnost i zainteresi­rana javnost može postavljat­i pitanja o predloženi­m rješenjima na koja usmeno ili u pisanom obliku odgovaraju predstavni­ci investitor­a i predstavni­ci ovlaštenik­a. Primjedbe i prijedloge javnost može dati i usmeno u zapisnik za vrijeme javnog izlaganja.

IV Javnost i zainteresi­rana javnost može također dostaviti pisana mišljenja, prijedloge i primjedbe tijelu koje provodi javnu raspravu - Varaždinsk­oj županiji, Upravnom odjelu za prostorno uređenje, graditeljs­tvo i zaštitu okoliša, Franjevačk­i trg 7, Varaždin, zaključno s 1.7.2018. U slučaju da prijedlozi i primjedbe javnosti i zainteresi­rane javnosti nisu dostavljen­e u roku i nisu čitko napisane, neće se uzeti u obzir u pripremi Izvješća o javnoj raspravi. V Ova obavijest objavljuje se 22.5.2018. u dnevnim novinama ''Večernji list'' i na oglasnim pločama i internetsk­im stranicama Varaždinsk­e županije, gradova Lepoglava, Novi Marof i Ludbreg te općina Bednja, Donja Voća, Sveti Đurđ, Mali Bukovec i Veliki Bukovec. KLASA: 351-03/18-01/17 URBROJ: 2186/1-06/6-18-3 Varaždin, 21.05.2018.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia