Večernji list - Hrvatska

Seligman: Doma mi je uvijek najteže...

Tin Srbić želi novu pobjedu na preči

- Damir Mrvec damir.mrvec@vecernji.net ZAGREB

Samo neka odradim sve što znam to će sigurno biti dovoljno za finale, a onda mi u finalu slijedi borba za prvo mjesto, kaže Tin Srbić U osječkoj dvorani Gradski vrt od danas do nedjelje “stanovat” će vrhunski gimnastiča­ri i gimnastiča­rke koji su se okupili na jubilarnom desetom izdanju Svjetskojg gimnastičk­og kupa. Deseto izdanje Svjetskog kupa u gimnastici osvježeno je i kroz promjenu u nazivu te će se ove godine u Osijeku održati DOBRO World Cup. Hrvatsku će na ovom natjecanju predstavlj­ati Tin Srbić, Anton Kovačević, Filip Ude, Robert Seligman, Aurel Benović, Tijana Tkalčec, Ema Kajić i Christina Zwicker.

Tijana nastupa uz legendu

- Što se tiče mojeg zdravstven­og stanja, nadam se da se neće pogoršavat­i i da ću moći nastupiti bez problema. Nadam se da ću uspjeti izboriti finale premda će biti odlična konkurenci­ja. Drago mi je da ću nastupati u konkurenci­ji žive legende Oksane Čusovitine, žena je u veteranski­m godinama, ali odlično radi i preskok i ostale tri sprave - rekla je Tijana Tkalčec. Danas od 15 sati u kvalifikac­ijama nastupit će Tijana Tkalčec i Ema Kajić na preskoku, Aurel Benović na parteru te Robert Seligman i Filip Ude na konju s hvataljkam­a. - Imam u Osijeku četiri druga mjesta i nadam se da je moguće pobijediti već ove godine. Nastupati pred svojim navijačima je poseban osjećaj, ali i poseban pritisak. Nikada mi nije lako, Osijek mi je najteže natjecanje - istaknuo je Robert Seligman. U petak (25. svibnja) također od 15 sati kvalifikac­ijske nastupe imatiće mlade gimnastiča­rke Christina Zwicker (parter i greda), Tina Zelčić (greda) te aktualni svjetski prvak na preči Tin Srbić i finalist Europskog prvenstva u Cluju prošle godine Anton Kovačević, koji će također nastupati na preči. - Sigurno ćemo se Tin i ja boriti u kvalifikac­ijama, a nadam se i u nedjelju u finalu gdje očekujem kako ćemo pokazati što znamo istaknuo je Anton Kovačević.

Ulaznice 30 i 50 kuna

Nakon završetka kvalifikac­ija u dvorani Gradski vrt od 20,30 sati u Perivoju Kralja Petra Krešimira IV u Osijeku održati će se javno izvlačenje startnih brojeva finalista na svih deset sprava. Finalna natjecanja na rasporedu su u subotu od 17 sati, te u nedjelju od 14 sati. - Ako budem odradio svoju vježbu od početka do kraja bez velikih grešaka mislim da mogu ući u finale. Imam malu tremu, ali vjerujem kako će ona pozitivno djelovati na mene - istaknuo je Aurel Benović. Ulaznice po cijeni od 30 kuna za dnevno izdanje ili 50 kuna za oba finalna dana mogu se kupiti u pretprodaj­i u sustavu Entrio ili na stranici osijekgym.com. Na dan finalnih natjecanja moći će se kupiti i na prodajnim mjestima ispred dvorane Gradski vrt.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Ema Kajić prošle godine plasirala se se kao sedma u finale, a na tom mjestu je i završila natjecanje
Ema Kajić prošle godine plasirala se se kao sedma u finale, a na tom mjestu je i završila natjecanje
 ??  ?? Christina Zwicker Sa 16 godina bit će jedna od najmlađih sudionica Svjetskog kupa u Osijeku
Christina Zwicker Sa 16 godina bit će jedna od najmlađih sudionica Svjetskog kupa u Osijeku

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia