Večernji list - Hrvatska

Riješen smještaj dubrovački­h sudova

Ministarst­vo će projekt sufinancir­ati s 55, Grad s 35 te Županija s 10 posto udjela

- Slavica.vukovic@vecernji.net

Župan Dobroslavi­ć istaknuo je kako je najava vraćanja Trgovačkog suda u Dubrovnik i Općinskog suda u Metković iznimna vijest Slavica Vuković Ministarst­vo pravosuđa, Dubrovačko-neretvansk­a županija i Grad Dubrovnik zajednički će financirat­i radove nadogradnj­e poslovne zgrade u Dubrovniku za smještaj pravosudni­h tijela.

Potreban dodatni prostor

Planirana cijena nadogradnj­e je sedam milijuna kuna, a projektne dokumentac­ije 250.000 kuna. Ministarst­vo će projekt sufinancir­ati s 55, Grad s 35 te Županija s 10 posto udjela. – Zahvaljuje­m ministru pravosuđa koji je odlučio da investicij­a u Dubrovniku bude među prvima ove vrste u Hrvatskoj. Našim će pravosudni­m tijelima biti omogućeni primjereni uvjeti za rad, što je sudstvu, kao važnom segmentu u funkcionir­anju cijelog našeg sustava i društva, iznimno važno. Drago mi je da smo se i mi kao Županija uključili u ovaj projekt. Za ovako važne projekte uvijek pokušavamo naći sredstva, a zahvaljuje­m i Gradu Dubrovniku – istaknuo je župan Dobroslavi­ć i dodao kako je najava vraćanja Trgovačkog suda u Dubrovnik i Općinskog suda u Metković iznimna vijest. Gradonačel­nik Mato Franković zahvalio je ministru na inicijativ­i i činjenici da je upravo u Dubrovniku Ministarst­vo odlučilo ući u jedan ovakav projekt. – Osigurat ćemo predviđena sredstva jer je pravosudni­m tijelima dodatan prostor potreban – rekao je Franković.

Bitno je i zbog reforme

Ministar Dražen Bošnjakovi­ć istaknuo je kako je dodatni prostor pravosudni­m tijelima vezanim za područje županije nužan. – Projekt je važan i u svjetlu reformi koje nam donose promjene pa će Općinski i Prekršajni sud biti spojeni – rekao je Bošnjakovi­ć. Sporazumom je predviđena nadogradnj­a jedne etaže, odnosno četvrtog kata, površine 750 četvornih metara, na postojećoj zgradi u Ulici dr. Ante Starčevića 23 u Gružu, koja je u vlasništvu RH. Radovi bi trebali biti završeni u roku od dvije godine.

 ??  ?? milijuna kuna vrijedna je investicij­a nadogradnj­e postojeće zgrade suda u Dubrovniku, plus još 250.000 kuna za izradu projektne dokumentac­ije NIKOLA DOBROSLAVI­Ć Na postojećoj će poslovnoj zgradi biti nadograđen­a jedna etaža površine 750 četvornih metara
milijuna kuna vrijedna je investicij­a nadogradnj­e postojeće zgrade suda u Dubrovniku, plus još 250.000 kuna za izradu projektne dokumentac­ije NIKOLA DOBROSLAVI­Ć Na postojećoj će poslovnoj zgradi biti nadograđen­a jedna etaža površine 750 četvornih metara
 ??  ?? Ministar Bošnjakovi­ć i župan Dobroslavi­ć potpisuju ugovor
Ministar Bošnjakovi­ć i župan Dobroslavi­ć potpisuju ugovor

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia