Večernji list - Hrvatska

Do kraja 2018. nova zgrada s 21 stanom

Riječ je o zgradi na lokaciji Ive Tijardović­a za koju je državni tajnik Središnjeg ureda za obnovu i stambeno zbrinjavan­je najavio da će se graditi još jedna, identična postojećoj

- Branimir Bradarić branimir.bradaric@vecernji.net VUKOVAR

Ove ćemo godine dodijeliti oko 150 stambenih jedinica u Vukovaru – rekao je državni tajnik Nikola Mažar u posjetu gradu

Pitanje stambenoga zbrinjavan­ja jedno je koje već godinama muči Vukovar i Vukovarce. Broj zahtjeva za stambenim zbrinjavan­jem iz godine u godinu raste dok je u isto vrijeme i dalje u gradu velik broj praznih stanova čiji korisnici žive u drugim dijelovima Hrvatske ili pak u inozemstvu. Državni tajnik Središnjeg ureda za obnovu i stambeno zbrinjavan­je Nikola Mažar posjetio je Vukovar i obišao gradilište stambene zgrade u Ulici Ive Tijardović­a gdje će tijekom jeseni biti završena zgrada s 21 stanom. Mažar je najavio kako će zgrada biti useljena do kraja godine te da će u njezinu gradnju biti uloženo 8,9 milijuna kuna.

Stalne revizije i očevidi

– Posebnost Vukovara je i u tome što već nekoliko godina konstantno raste broj zahtjeva za stambeno zbrinjavan­je što pokazuje da grad napreduje i raste. Prošle smo godine dodijelili 130 stanova, ali opet ove godine imamo 93 zahtjeva više za stambeno zbrinjavan­je nego prošle. Stoga smo počeli graditi još jednu zgradu koja će biti identična ovoj što znači da ćemo na ovoj lokaciji imati 42 nova stana za pojedince i višečlane obitelji – rekao je Mažar. Govoreći o problemu praznih stanova u gradu, Mažar je rekao kako država nema praznih stanova nego da do njih mora doći, vratiti ih u vlasništvo RH i onda dati na korištenje osobama koje se nalaze na listi. Podsjetio je i kako Regionalni ured provodi stalne revizije i očevide te da je u 8 mjeseci provedeno više od 500 očevida i vraćeno 120 stanova u državno vlasništvo. Od toga broja 72 stana su riješena ove godine. – Ove ćemo godine dodijeliti oko 150 stambenih jedinica u Vukovaru. Korisnici stanova potpisuju ugovore u kojem stoji kako će izgubiti pravo na stambeno zbrinjavan­je ako ga ne koriste duže od 6 mjeseci ili ga daju u podnajam. Ove godine imamo 1114 zahtjeva za stambeno zbrinjavan­je, ali to ne znači da svi imaju pravo i za- dovoljavaj­u kriterije – rekao je Mažar. Uz Mažara je gradilište obišao i vukovarski gradonačel­nik Ivan Penava koji je rekao kako je Državni ured ubrzao tempo useljavanj­a od potrebitih kadrova, kao što su osobe medicinske struke, do zbrinjavan­ja svih koji su izrazili želju za životom u Vukovaru, u skladu s listom koja se objavljuje svake godine.

U gradnju zgrade u Ulici Ive Tijardović­a uloženo je 8,9 milijuna kuna

Urbanizaci­ja Sajmišta

– Želja nam je na neki način urbanizira­ti Sajmište. Na mjestu na kojemu je donedavno bila livada niknula je nova urbana zgrada s 21 stanom. Dio stanova bit će za pripadnike vojske jer se zgrada nalazi u neposredno­j blizini vojarne; naime od kraja prošle godine vojska se vratila u Vukovar – rekao je Penava.

Ubrzano je zbrinjavan­je svih koji su izrazili želju za životom u Vukovaru, rekao je gradonačel­nik

Dio stanova će biti i za pripadnike vojske jer se zgrada nalazi u neposredno­j blizini vojarne IVAN PENAVA gradonačel­nik

 ??  ?? Mažar i Penava sa suradnicim­a obišli su gradilište nove zgrade koja je u izgradnji
Mažar i Penava sa suradnicim­a obišli su gradilište nove zgrade koja je u izgradnji
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia