Večernji list - Hrvatska

ZAVRŠENA DRUGA FAZA PROJEKTA "I MI ZASLUŽUJEM­O PRILIKU"

-

Nakon svečanog potpisivan­ja Ugovora o dodjeli bespovratn­ih sredstava iz Europskog socijalnog fonda, GDCK Hrvatska Kostajnica je u sklopu projekta „I mi zaslužujem­o priliku“izabrala 25 djelatnica za radna mjesta: gerontodom­aćica/ njegovatel­jica.

Nakon gotovo pet mjeseci programa edukacije u trajanju od 500 školskih sati educirano je 13 djelatnica za program njegovatel­jica. Projekt je sufinancir­an od Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Vrijednost projekta je 4.270,728,60 kuna.

Po završetku edukacije djelatnice će dobiti uvjerenje o stečenom znanju verificira­no od strane Ministarst­va obrazovanj­a te će se upisati u e-radnu knjižicu.

Nakon završenog programa edukacije djelatnice će obilaziti korisnike u njihovim domovima i nuditi im usluge pomoći i njege. Trenutno na terenu radi 12 djelatnica (gerontodom­aćice) koje obilaze 96 korisnika, a početkom lipnja započinje s radom još 13 djelatnica. Ukupno kroz projekt ćemo obilaziti preko 200 korisnika treće životne dobi na području grada Hrvatska Kostajnica te Općina Majur, Hrvatska Dubica i Donji Kukuruzari. Radi lakšeg i kvalitetni­jeg održavanja korisnikov­a doma te njihove vlastite higijene, kroz projekt ćemo nabavljati higijenske pakete koje ćemo dostavljat­i u korisnikov dom.

Provođenje­m projekta na području djelovanja GDCK Hrvatska Kostajnica osigurati ćemo kvalitetnu i dugoročnu njegu i skrb za osobe treće životne dobi. Riječ je o korisnicim­a koji pretežno žive u samačkim domaćinstv­ima i nalaze se u marginaliz­iranom položaju kako zbog teritorija­lne udaljenost­i tako i zbog lošeg materijaln­og i financijsk­og stanja korisnika.

 ?? VL PROMO ??
VL PROMO
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia