Večernji list - Hrvatska

Subašić je među najboljim vratarima SP-a u Rusiji

- Tomislav Dasović tomislav.dasovic@vecernji.net ROVINJ

Zašto Karius ne bi sljedeće sezone bio junak finala Lige prvaka? Ja mu to iskreno želim, ističe Dominik Livaković Zadranin Dominik Livaković (23) peti je vratar u povijesti koji na Svjetsko prvenstvo dolazi kao čuvar mreže Dinama. Prije njega bili su to Branko Kralj (1954.), Gordan Irović (1958.), Dražen Ladić (1998.) i Tomislav Butina (2002.). Za usporedbu, Hajduk je na SP-ima imao četvoricu: Vladimira Bearu (1950., 1954.), Rizaha Meškovića (1974.), Ivana Pudara (1982.) i Stipu Pletikosu (2002.). Dominika Livakovića pitali smo u Rovinju o vratarskoj fenomenolo­giji Lorisa Kariusa, kako je doživio strahotne pogreške Nijemca u najvećoj utakmici sezone.

Žao mu je Kariusa

– Suosjećao sam s njim, znam kako mu je bilo teško, kako će sve to još proživljav­ati, imati neprospava­ne noći. Žao mi je što mu se to dogodilo – govori Livaković. Povukli smo paralelu s njegovom krizom u Dinamu tijekom proljeća. – U jednoj fazi bio sam loš, stvarno loš, no to je ipak Hrvatska liga, dok se Kariusu ovo dogodilo na puno višoj razini, u Ligi prvaka, i trebat će mu više vremena da to sve preboli. Treba otići negdje gdje ga nitko ne zna, na neki pusti otok, neka se malo smiri. Pa zašto nakon svega on ne bi sljedeće sezone bio junak finala Lige prvaka? Ja mu to iskreno želim – ističe Livaković. U Rusiju ćete kao treći vratar s malim izgledima za nastup.

Nedostajal­i im Sigali i Antolić

– Najmanji problem. Drago mi je da sam tu, među takvim igračima. Momčad je ista kao i 2016. kada sam već bio tu, a kvalitete ima i previše – dodaje Livaković. Koliku će ulogu imati vratari? – Veliku, a ja, kao i ostali, ne sumnjamo u Subu. Imamo jednoga od najboljih vratara na SP-u. Osvrt na ne baš sjajnu Dinamovu sezonu, unatoč dvostrukoj kruni? – Prvi dio sezone bili smo dobri, kasnije su nam otišli Antolić i Sigali, što se i te kako osjetilo – zaključio je Livaković.

 ?? PIXSELL ?? Dominik Livaković
PIXSELL Dominik Livaković

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia