Večernji list - Hrvatska

Ante Nazor: Cedevita nas je jednostavn­o izula iz cipela

Bio sam dužan baciti ručnik u ring, dodao je trener Nazor

- drazen.brajdic@vecernji.net Dražen Brajdić

Ovaj put smo ušli u Cedevitin mlin, no ja vam mogu obećati da ćete u nedjelju gledati puno bolju Cibonu, kazao je kapetan vukova Marin Rozić Baš kada se činilo da je Cibona na štihu, jer na parketu zbog ozljede leđa nije bilo “energetiča­ra” i ponajbolje­g cedevitaša Willa Cherryja, branitelji naslova nadvisili su prvog izazivača s plus 27 (81:54). A bilo bi i više da je to tako htio Cedevitin trener Jure Zdovc koji je ovu utakmicu jako dobro vodio i još bolje pripremio te tako doveo svoj sastav u vodstvo 2-1, odnosno na jednu pobjedu do naslova.

Nazor je čuvao veterane

– Uživao sam gledati našu ovako dobru timsku utakmicu. Čini mi se da me moji suigrači uopće ne trebaju – kazao je nakon susreta Cherry koji se još uvijek žali na bolove u leđima te se oprezno kretao. Oprezan je bio i Zdovc pa je inzistirao, i konačno i dobio, visok intenzitet svih 40 minuta što je apostrofir­ao i mlađahni Džanan Musa (12 koševa, 5 asistencij­a): – Cibona ima vrlo iskusnu mom- čad i mi smo očekivali da će pasti fizički i energetski. Prelomili smo ih već u prvom dijelu, baš kako smo i zamislili. Najvažnije je bilo to što smo se tukli jedan za drugoga. Od svih cedevitaša Musa zacijelo najviše priželjkuj­e pobjedu u nedjelju jer bi mu to omogućilo dva dana prisustva na NBA kampu u Trevisu što je njemu, kao kandidatu za NBA draft, itekako važno. No tim željama pokušat će se suprotstav­iti Cibonin trener Ante Nazor koji je karikirao: – Cedevitaši su nas izuli iz cipela. Imao sam osjećaj da se motamo negdje oko centra i da ne možemo ni doći do zone šuta i tu organizira­ti napade. Baš me zanima, kada budem gledao video, hoće li se vidjeti koš Cedevite. Već nakon tri četvrtine, a vjerojatno i nešto ranije, Nazor je shvatio da je ovo izgubljena bitka pa je počeo čuvati svoje veterane za četvrtu utakmicu: – Kada vidite da vam je boksač nokautiran, vi ste kao trener dužni baciti ručnik u ring. U potrazi za energijom koja nam je nedostajal­a dao sam priliku drugim igračima. Je li to umor sustigao Cibonine veterane (Žorić, Tomas, Ratkovica, Rozić) ili je ovo bio samo jedan loš dan? – Ovo se u finalnim serijama svima može dogoditi, no i putem umora testira se mentalna čvrstoća. Koliko se ti predaš umoru, toliko ćeš biti umorniji – ustvrdio je Nazor koji je zacijelo dugo u noć tražio razloge takvog propadanja svoga sastava. Suprotno njemu, kolega mu Zdovc uistinu je mogao spokojan na spavanje:

Bili su koncentrir­ani u obrani

– Kada vam momčad ovako igra u onom obveznom dijelu, onda je užitak voditi utakmicu. Naš ritam bio je visok, a bili smo i koncentrir­ani na obranu pa smo zabili i nekoliko lakih koševa. Visok ritam utakmice bio je ključan jer smo time uveli njihove igrače u umor i natjerali ih da griješe. A mnogi su se pitali kako li će Cedevita izgledati bez Cherryja, no i u toj priči Zdovc je dobio zadovoljšt­inu. – Ako je pristup cijele momčadi pravi, izostanak bilo kojeg igrača u jednoj se utakmici može nadoknadit­i, svoj doprinos je dao i povratnik Katić, kojem je ovo bila prva utakmica nakon višemjeseč­nog izostanka. Da smo u prvoj utakmici imali ovakav odnos prema poslu, dobili bismo je i bez Stipanović­a. Četvrta utakmica igra se u nedjelju u 20 sati u Draženovu domu.

Visok ritam utakmice bio je ključan jer smo time uveli njihove igrače u umor i natjerali ih da griješe JURE ZDOVC trener Cedevite

 ?? DALIBOR URUKALOVIĆ/PIXSELL ?? Džanan Musa bio je jedan od najboljih na parketu
DALIBOR URUKALOVIĆ/PIXSELL Džanan Musa bio je jedan od najboljih na parketu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia