Večernji list - Hrvatska

Liječnik dao dopuštenje, Neymar može igrati

Brazilci jučer dojurili u Liverpool vlakom iz Londona 200 kilometara na sat

- Karlo Ledinski karlo.ledinski@vecernji.net IZ LIVERPOOLA

Bit će to jako dobra utakmica. Brazil ima momčad za svjetski naslov, a i Hrvatska ima sjajne igrače, rekao je Dalglish Brazilski nogometaši doputovali su u petak kasno navečer u Liverpool brzim vlakom iz Londona jureći 200 kilometara na sat, a navijači su ih čekali iako su se pred Hiltonom pojavili tek poslije 22.30.

Bolje vlakom nego avionom

– Nekoliko sam puta s Chelseajem putovao vlakom u prvenstvu, a sada evo i s reprezenta­cijom, tako da mi to nije ništa novo. Ne znam kako je drugim igračima, ali ja radije putujem vlakom nego avionom. Nema aerodromsk­og stresa – rekao je Willian, krilni napadač Seleçaa. Lovci na autograme ispred Hiltona nisu uspjeli zaustaviti najveću zvijezdu Neymara, autograme je djeci dijelila samo Realova zvijezda Marcelo. Brazilski novinari uvjereni su da će Neymar danas igrati, ali tek u drugom poluvremen­u. Ozljeda metatarzal­ne kosti, koja je Neymaru operirana još početkom ožujka, i dalje je glavna tema u sastavu Brazila. Liječnik Seleçaa Rodrigo Lasmar jasno je rekao izborniku Titeu da Neymar može igrati maksimalno 45 minuta. – Ovaj tjedan bio je podvrgnut značajnom opterećenj­u i odgovorio je na to vrlo dobro. Naravno, još treba neko vrijeme da se prilagodi, da se osjeća bolje i sigurnije – poručio je izbornik Tite. – Ova ozljeda je jako dosadna, imao sam je na početku karijere. Boli još neko vrijeme nakon oporavka jer je kost složena, ali po Neymarovim kretnjama na treningu vidim da mu je dobro. Doduše, drukčije je driblati na treningu između čunjeva nego igrače na utakmici, ali vjerujem da će Neymar biti potpuno spreman do početka Svjetskog prvenstva – dodao je veznjak Manchester Cityja Fernandinh­o. Brazilski novinar iz lista “Folha de Sao Paulo” rekao nam je sljedeće: – Ozljeda je iza Neymara, to je sigurno, no naša je javnost više zabrinuta za njegovo fizičko stanje. Posljednju utakmicu odigrao je još 25. veljače i pitanje je hoće li biti pripravan za sedam utakmica Svjetskog prvenstva, koliko ih mi mislimo odigrati. Pretpostav­lja se da će Brazil danas istrčati u ovom sastavu: Alisson - Danilo, T. Silva, Miranda, Marcelo - Paulinho, Casemiro, Fernandinh­o - Willian, Jesus, Coutinho. Tite ima povlasticu da na klupi kao džokere osim Neymara drži i zvijezdu Liverpoola Roberta Firmina, sjajnog vratara Cityja Edersona... Dvoboj na Anfieldu zbog ozljeda će sigurno propustiti Douglas Costa i Renato Augusto, no obojica će biti spremni do odlaska u Rusiju. – Utakmica s Hrvatskom jako mi je važna da provjerim neke igrače, nakon tih 90 minuta imat ću jasnu viziju tko će istrčati u prvoj utakmici SP-a. A i Hrvatska će nam biti jako dobar test za suparnika u skupini Srbiju – kazao je Tite. U današnjem spektaklu na Anfieldu uživat će i legenda Liverpoola Kenny Dalglish.

Rush: Sredina je ključna

– Uvijek je zabavno gledati Brazil, a pogotovo na Anfieldu. Titeova momčad glavni je favorit za svjetski naslov, mislim da ćemo u nedjelju imati povlasticu gledati budućeg svjetskog prvaka. Svi znamo da Brazil ima puno fantastičn­ih igrača, ali ni Hrvatska nije loša. Ima četvoricu-petoricu igrača koji imaju glavne uloge u velikim klubovima – ustvrdio je Dalglish. A druga velika legenda Redsa, Ian Rush, dao je savjet kako Hrvatska treba igrati protiv Brazila. – Ključna će biti sredina terena. Hrvati ne smiju Brazilcima dopustiti da se razigraju jer će u tom slučaju stradati. Moraju čvrsto ulaziti u svaki duel jer se u takvoj igri Brazilci znaju pogubiti – zaključio je Rush. No, sve to izbornik Dalić i njegovi izabranici ionako znaju.

 ??  ?? Brazilci su dobro raspoložen­i završili pripreme u Londonu
Brazilci su dobro raspoložen­i završili pripreme u Londonu
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia