Večernji list - Hrvatska

Backstreet’s back! Dečki su se vratili i slave 25 godina

Još imamo osjećaj kao da smo tek počeli, kaže AJ McClean

- Danijela Goreta scena@vecernji.net ZAGREB

Bend poznat po ‘Larger Than Life’, ‘I Want it That Way’ te ‘Everybody’, prodao je 130 milijuna albuma, a 13 su puta bili na Billboardo­voj ljestvici Najpoznati­ji boy-bend na svijetu koji je žario i palio tijekom 90ih, Backstreet Boys, nastupio je ovoga vikenda na Wango Tango festivalu u Los Angelesu i time najavio svoj povratak. Nedavno su izdao i novi singl i video za pjesmu ‘Don’t go Breaking my Heart’ koja će se naći na nadolazeće­m albumu. Novi singl uslijedio je nakon stanke od pet godina. Povratničk­a turneja poklopila se 25 godina od osnutka BSB-a. - Naradili smo se u 25 godina. Znamo da ćemo nakon dugo vremena nastupati za fanove, stare i nove. Imamo osjećaj kao da smo tek počeli - rekao je AJ McClean. Obožavatel­ji su bili oduševljen­i kada su najavili da će ponovno krenuti na turneju i imati nastupe uživo. Prvi nastup uoči ljetne turneje imali su na američkom festivalu Wango Tango. Iako su neki zagazili u četrdesete, dečki izgledaju sjajno, a po nastupima je očito da su itekako u formi. - Kakav show! Naš peti Wango Tango, a nismo mogli zamisliti bolju večer - stoji u objavi na službenom Twitter profilu grupe. Ovo nije prvi put da je bend najavio povratak. Posljednji put su to učinili 2009. godine kada su u sklopu povratničk­e turneje ‘’This Is Us’’ posjetili Zagreb. Nicku Carteru (38), Brianu Littrellu (43), Howieju Doroughu (44) i AJ McLeanu (40) tada se nije pridružio peti član, Kevin Richardson (46). - Nisam imao kako pridonijet­i bendu. Htio sam se usredotoči­ti na privatan život i obitelj. Htio sam za promjenu voditi normalan život. Nisam imao inspiracij­e - rekao je Kevin koji se bendu ipak vratio 2012. godine. Prošle godine ponovno su obožavatel­je digli na noge najavljuju­ći da će u 2018. godini izdati novi materijal. Ako je suditi po reakcijama na nastup na Wangu Tangu, ‘Beksići’ neće imati problema s prodajom ulaznica. Bend Backstreet Boys osnovan je 1993. godine, a slavu su postigli istoimenim albumom objavljeni­m 1996. godine. Osvojili su više od 350 nagrada i prodali oko 130 milijuna albuma. Na ljestvici top 40 Billboarda imali su čak 13 hitova, a neki od njih su ‘Larger Than Life’, ‘I’ll Never Break Your Heart’, ‘Everybody’, ‘Show Me the Meaning of Being Lonely’, ‘I Want it That Way’, i ‘Quit Playin’ Games with my Heart’, ‘The Call’, ‘Shape of My Heart’.

 ??  ?? AJ, Nick, Brian, Howie i Kevin nastupili su ovoga vikenda u LA-u na festivalu Wango Tango i oduševili fanove - i nove i stare
AJ, Nick, Brian, Howie i Kevin nastupili su ovoga vikenda u LA-u na festivalu Wango Tango i oduševili fanove - i nove i stare
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Naporne probe Bend stalno vježba (lijevo); na vrhuncu karijere (gore) te Nick i Kevin sa suprugama i djecom (sasvim gore)
Naporne probe Bend stalno vježba (lijevo); na vrhuncu karijere (gore) te Nick i Kevin sa suprugama i djecom (sasvim gore)

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia