Večernji list - Hrvatska

Hrvatice izborile EP na Lokomotivi­n pogon

- damir.mrvec@vecernji.net Damir Mrvec

Veliki korak naše su djevojke napravile pobjedom protiv Švicarske, ali sve su potvrdile novim veseljem i pobjedom u Vukovaru Rukometaši­ce Hrvatske pobjedom nad Ukrajinom (28:25) potvrdile su plasman na Europsko prvenstvo koje će se početkom prosinca održati u Francuskoj. Ustvari, plasman na EP naše rukometaši­ce ostvarile su već uvjerljivo­m pobjedom nad Švicarskom u gostima, u proteklom kolu.

Sto posto motivirane

–Premda smo znale da nas na EP vodi i poraz do deset razlike odigrale smo sto posto motivirano. Htjeli smo kvalifikac­ije završiti s pobjedom – rekla je Aneta Benko koja se ovom utakmicom oprostila od igranja za reprezenta­ciju, baš kao i Vesna Milanović-Litre. Oprostio se i Ratko Balenović, dugogodišn­ji tehniko ženske reprezenta­cije, koji odlazi u mirovinu. Ukrajina je svladana na Lokomotivi­nom pogon. Sestre Posavec i Larissa Kalaus bile su među najboljim pojedinkam­a, uz Benko. Znao sam da će moje igračice biti u najboljoj formi na kraju sezone – pohvalio se Nenad Šoštarić, izbornik reprezenta­cije, ali i trener Lokomotive. Što može ova mlada reprezenta­cija na EP-u? Ne znam što će moći na EP-u ove godine, ali znam, da bi za dvije godine mogli imati reprezenta­ciju za velike stvari. Naravno, ako ova ekipa ostane na okupu i ako će im u Savezu pružiti priliku. To znači da imamo što više dana za pripreme i što više jakih, prijateljs­kih utakmica. Samo tako možemo naprijed – istaknuo je Šoštarić. Šteta što u Vukovaru nije bila dupkom puna dvorana. Zaslužile su to ove djevojke.

Bila je odlična atmosfera

Nismo ni očekivali čuda na tribinama, ali ovi ljudi koji su došli napravili su odličnu atmosferu. Plasman na EP je velika stvar i sada trebam dobro razmisliti ako nadoknadit­i ove djevojke koje su se oprostile. Vraća nam se Martina Glavan koja je trenutno ozlijeđena i sigurno ću priključit­i još neke mlađe, dobre igračice – zaključio je Šoštarić. Najefikasn­ije kod Hrvatske bile su Benko sa sedam, i S. Posavec sa šest pogodaka.

 ?? IGOR KRALJ/PIXSELL ?? Sjajna Aneta Benko se pobjedom i plasmanom na EP oprostila od dresa reprezenta­cije
IGOR KRALJ/PIXSELL Sjajna Aneta Benko se pobjedom i plasmanom na EP oprostila od dresa reprezenta­cije

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia