Večernji list - Hrvatska

Bayernove zvijezde istarski ‘manekeni’

Vrijednost promocije za Istru procjenjuj­e se na minimalno 20 mil. eura

- Radmila Kovačević

Direktor Turističke zajednice Istre Denis Ivošević kaže da ugovorom s Bayernom žele doprijeti do njemačkih gostiju više platežne moći radmila.kovacevic@vecernji.net Samo četiri sastanka u nepunih mjesec dana bili su dovoljni da Istarska turistička zajednica dogovori najznačajn­iju suradnju u svojoj povijesti i najzvučnij­u u domaćem turizmu. Ta je regija jučer, potpisima na Ugovor o strateškom partnerstv­u, postala marketinšk­i partner nogometnog kluba s plejadom mega zvijezdi poput Roberta Lewandowsk­og, Francka Ribéryja, Arjena Robbena, Manuela Neuera... Suradnja slavnog Bayerna München i Istre dogovorena je na tri godine, vrijednost promocije koju Istra dobiva procjenjuj­e se na minimalno 20 milijuna eura, a zasad je razrađeno desetak projekata. Tako će već za otprilike mjesec dana biti tiskani prvi promidžben­i materijali na kojima će na odmor u Istru pozivati tri igrača iz prve Bayernove postave. Njihove fotografij­e će se koristiti i za billboarde, web, socijalne mreže itd. Dvaput godišnje, za vrijeme održavanja utakmica, Istra će na stadionu Allianz arene, u VIP zoni, za stotinjak Bayernovih visokih uzvanika i partnera prezentira­ti smještajnu, gourmet i drugu ponudu svoje regije. Uoči jedne Bayernove utakmice godišnje, koju Istrani izaberu, svi će klupski komunikaci­jski kanali tijekom sedam dana prezentira­ti Istru kao partnera, a navijače će i na sjedalima dočekati istarski promo materijali. Otvorena je i mogućnost da se ključni godišnji trodnevni workshop Bayerna za partnere, vlasnike i top menadžere Allianza, Audija, Deutsche Telecoma i sl. održi u Istri. Atrakcija će zasigurno biti i trening kamp prve ženske momčadi FC Bayerna u Istri, a već je zakazana i revijalna utakmica legendi FC Bayerna i Istre, odnosno Hrvatske, na nekom istarskom nogometnom terenu. Mimo svega, Istra će dobiti i dodatni medijski prostor u segmentu digitalnog marketinga. Za suradnju koju je osobno njegova ideja direktor Turističke zajednice Istre Denis Ivošević kaže: - Ključna riječ u cijeloj toj priči je Njemačka. To je naše najznačajn­ije i najveće emitivno tržište, godišnje nam dolazi 1,1 milijun Nijemaca, a više od polovice upravo iz Bavarske. Istra se mijenja, podiže razinu turističke usluge i naša je misija to prezentira­ti i novim njemačkim turistima, naročito onima više platežne moći

Legenda njemačkog nogometa Karl-Heinz Rummenigge već najavio posjet Istri

i naročito u izvansezon­i. Ovim se projektom želimo repozicion­irati u Njemačkoj, poglavito u Bavarskoj. I, da, apsolutno se nadamo da će nam na odmor doći i neki Bayernovi igrači - kaže Ivošević. Zasad se čini da bi mogao doći i jedan od najvećih njemačkih nogometaša svih vremena Karl-Heinz Rummenigge, koji je u Bayernovoj upravi. Nakon svega što je čuo o Istri od predstavni­ka TZ- a priznao je da nikad nije bio u Istri i da jedva čeka da je posjeti. Direktor Bayernova marketinga Andreas Jung u Poreču je kazao da je fasciniran uređenošću i čistoćom Istre, a svidjelo mu se i što je jeo: Rummenigge će za istarskim šparogama poludjeti!

 ??  ?? Slijeva na desno: Monika Udovičić (Ministarst­vo turizma), istarski župan Valter Flego, Andreas Jung (Bayern), Tomislav Popović (Maistra), Neven Staver (Plava laguna), Željko Kukurin (Valamar) i Kristjan Staničić (HTZ)
Slijeva na desno: Monika Udovičić (Ministarst­vo turizma), istarski župan Valter Flego, Andreas Jung (Bayern), Tomislav Popović (Maistra), Neven Staver (Plava laguna), Željko Kukurin (Valamar) i Kristjan Staničić (HTZ)

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia