Večernji list - Hrvatska

Prva dama dolazi na večeru za obitelji poginulih vojnika

Među brojne razloge nestanka Melanije Trump uklopila se i priča o razvodu prvog para, zbog čega se sama oglasila na Twitteru

- Marijana Marinović panorama@vecernji.net NEW YORK

U Bijeloj sam kući s obitelji, posvećena radu za dobrobit američkog naroda

Počašćena sam što ću provesti večer u društvu obitelji koje zaslužuju poštovanje

Melania Trump nije bila ni u Camp Davisu proteklog vikenda, gdje su se njezinu suprugu pridružili ostali članovi dinastije Trump Oporavlja se od još jednog estetskog zahvata, spakirala se i vratila u New York, oteli su je izvanzemal­jci, prokopala je tunel ispod Bijele kuće i otišla živjeti s Obamama, otišla je na brzi tečaj engleskog jezika u Veliku Britaniju… samo su neke od (suludih) teorija zavjere o nestanku prve dame Amerike, 48-godišnje Melanije Trump, koje su proteklih dana preplavile medije i socijalne mreže.

Problemi u bračnim odnosima

Gospođa Trump posljednji je put viđena u javnosti 10. svibnja sa suprugom na dočeku priređenom za oslobođene američke borce iz zračne baze Andrews koji su bili zatočeni u Sjevernoj Koreji. Četiri dana poslije završila je na operaciji bubrega u Marylandu, gdje je ostala pet noći, kako je službeno priopćila njezina glasnogovo­rnica. I otad joj se gubio svaki trag. Nagađanja da se nešto događa s prvom damom te da nešto nije u redu u njezinu odnosu sa suprugom (pogotovo nakon što mu je nekoliko puta odgurnula ruku u javnosti i ignorirala ga) još je više pojačalo njezino nepojavlji­vanje u javnosti. Nije se pojavila na Danu sporta i fitnessa, nije bila u Ovalnom uredu kada je njezina supruga posjetila starleta Kim Kardashian West, a nije je bilo ni proteklog vikenda u Camp Davisu, gdje su se predsjedni­ku pridružili ostali članovi dinastije Trump: kćeri Ivanka i Tiffany te zet i savjetnik Jared Kushner. Otkazan je i njezin put na summit G7 u Quebecu i putovanje u Singapur, gdje će joj se muž 12. lipnja susresti s Kim Jong-unom, vođom Sjeverne Koreje. U svjetlu tih događaja već su počele kružiti priče o razvodu prvog para Amerike i nagađanja odvjetnika specijaliz­iranih za razvode o tome hoće li Melaniji biti dopušten ostanak u Bijeloj kući. I tu su mišljenja podijeljen­a: nekolicina se pozvala na Trumpov ego, megalomani­ju i neobuzdan temperamen­t, nagađajući da on čini što ga je volja pa ne bi čudilo da prva dama preko noći bude prinuđena otići iz predsjedni­čke rezidencij­e u pratnji pripadnika tajne službe. No, drugi se drže toga da je Bijela kuća dom predsjedni­čkog para i vlasništvo naroda te da, ako se rastave, prva dama ima posebno krilo sa svojim odajama.

Prekovreme­na nagađanja

Valjda je i Melania primijetil­a koliko je sve otišlo daleko pa se u četvrtak oglasila preko Twittera: – Vidim da sedma sila prekovreme­no nagađa gdje sam i što radim. Ovdje sam, u Bijeloj kući, sa svojom obitelji, osjećam se odlično i posvećena sam radu za dobrobit američkog naroda. I tako je prekinula šutnju i odlučila se ukazati u javnosti. Iz Bijele kuće u nedjelju je potvrđeno da će Melania u ponedjelja­k biti na prijmu za Gold Star obitelji u Bijeloj kući. Taj događaj za članove obitelji vojnika ubijenih u iračkom ratu bit će zatvoren za javnost, a poslano je i priopćenje prve dame: – Obitelji Gold Star izgubile su svoje najmilije dok su služili u ratno vrijeme i zaslužuju poštovanje i pažnju. Pretrpjeli su veliku žrtvu i bol za svoju domovinu i počašćena sam što ću provesti večer u njihovu društvu. Moj suprug i ja obvezujemo se da ćemo uvijek poštovati i odati čast svima koji su aktivno služili vojsku, veteranima i njihovim voljenima – piše u priopćenju.

 ??  ?? POSLJEDNJI PUT U JAVNOSTI Melania i Donald Trump 10. svibnja bili su na dočeku priređenom za oslobođene američke borce
POSLJEDNJI PUT U JAVNOSTI Melania i Donald Trump 10. svibnja bili su na dočeku priređenom za oslobođene američke borce
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia