Večernji list - Hrvatska

Čak tri karavane ovoga tjedna jure Hrvatskom

Runball, Pink Wing i Tesla rally u Lijepoj Našoj

- Mladen Milčić mladen.milcic@vecernji.net ZAGREB

Belgijski Runball i hrvatski Pink Wing orijentira­ni su na snažne benzinske aute, a Tesla reli električni­h vozila najtiši je reli u svijetu Miris ljeta donosi i sve više događanja, a automobils­ki turistički reliji sve su popularnij­i. Tako će ovoga tjedna kroz Hrvatsku proći čak tri automobils­ke karavane. Belgijski Runball održava se po uzoru na kultni Gumball vozi se kroz nekoliko europskih država.

Stižu i rijetke jurilice

Krenuli su 2. lipnja iz belgijskog Hasselta pa preko Metza, Ženeve, Cannesa i Venecije u petak 8. lipnja oko 16 sati stižu u Zagreb. Atraktivni i snažni automobili poput Ferrarija California T, Nissana GT-R, Audija R8, Porschea 981 Spyder, Jaguara F-Type, BMW-a M3, Lotus Evore SR... moći će se vidjeti ispred hotela Admiral na Vrbanima što je dobra prilika da pogledate aute koje možda vidite u prometu, ali rijetko na jednom mjestu. U subotu kreću prema Splitu gdje rally i završava. – U Zagrebu ispred hotela Admiral prve automobile očekujemo u petak oko 16 sati. Ovdje će biti parkirani pa će ih građani moći do navečer razgledati. Osim automobila za show će se brinuti i osam hostesa, a pripremili smo zabavne sadržaje i za najmlađe – rekao nam je Robert Morgans, zagrebački organizato­r događanja za sudionike koji su za sudjelovan­je na reliju Runball platili 2900 eura po osobi.

Opatija pa Mali Lošinj

Hrvatski Pink Wing, pak, kreće 7. lipnja iz Zagreba, gdje će se u 11 sati atraktivni automobili posložiti oko zagrebačko­g Hrvatskog narodnog kazališta. Kod HNK će se u 11.30 sati snimati i milenijska fotografij­a. To će ujedno biti i prilika da u srcu Zagreba svi zainteresi­rani građani izbliza vide automobile koji sudjeluju u reliju. Nakon toga atraktivna vozila kreću prema novoobnovl­jenom Grobniku, gdje će na trkaćoj stazi vozači isprobati prave performans­e svojih moćnih automobila. Za kasno poslijepod­ne predviđeno je druženje na opatijskom Mulu. Idućeg dana karavana kreće preko Krčkog mosta, trajektom do Cresa u kojem će se sudionici također moći družiti, a građani promatrati automobile, dok ne krenu dalje prema Malom Lošinju. I tamo će ih sigurno dočekati mnogi ljubitelji jurilica.

Milenijska fotografij­a Pink Winga snimat će se 7.6. u 11.30 sati ispred HNK u Zagrebu

 ??  ?? Runball će u petak 8. lipnja proći kroz Zagreb gdje će ispred hotela Admiral biti izloženi atraktivni auti, a u subotu kreću prema Splitu
Runball će u petak 8. lipnja proći kroz Zagreb gdje će ispred hotela Admiral biti izloženi atraktivni auti, a u subotu kreću prema Splitu
 ?? RUNBALL ?? Atraktivne hostese i “car wash” show sastavni su dio ovakvih relija koji privlače posjetitel­je
RUNBALL Atraktivne hostese i “car wash” show sastavni su dio ovakvih relija koji privlače posjetitel­je

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia