Večernji list - Hrvatska

Suigrači su iz smrskanog auta izvukli jednog kolegu

Vozač kombija pokušao je Caparu blicati dugim svjetlima

- Hrvoje Delač hrvoje.delac@vecernji.net ZAGREB

Matija je jako volio Oskara, cijenio je njegovu požrtvovno­st i predanost, zbog toga ga je priključiv­ao kadetima iako je bio pionir

Šok i nevjerica ne jenjavaju ni dva dana nakon prometne nesreće koja se dogodila na autocesti između Zagreba i Karlovca, nadomak Jastrebars­kog, u kojoj su živote izgubili trener Matija Capar (34) i mladi nogometaš Futsal Dinama Oskar Kadrnka (15). – Užasna vijest koja me strašno pogodila. Što je najgore, baš sam pola sata nakon te nesreće prolazio onuda vraćajući se iz Splita, vidio sam taj razbijeni automobil, i ne sluteći da je poginuo moj prijatelj i jedan mladi igrač – rekao nam je poznati igrač i trener futsala Kujtim Morina, dugogodišn­ji Caparov suigrač, sportski rival i kućni prijatelj. Kako doznajemo iz kluba, mladi Oskar na tom je turniru igrao sa starijima od sebe, što mu je bila svojevrsna nagrada za odlične nastupe tijekom proljeća.

Bio je jedinstven

– Oskar je bio iznimno talentiran dječak, na svakom se treningu vidjelo koliko mu Dinamo znači. Iako je živio na Kvatriću, trudio se uloviti vremena i trenirati na Črnomercu. Matija ga je jako volio, cijenio je njegovu požrtvovno­st i predanost, zbog toga ga je priključiv­ao kadetima iako je on bio pionir. Za nagradu ga je znao i voziti kući, a ovoga puta, nažalost, to je ispalo tragično – rekao nam je Juraj Čošić iz Futsal Dinama. Automobilo­m u kojem su bile četiri osobe upravljao je Matija Capar kojeg je svladao umor, zbog čega je počeo lagano skretati udesno. To su, doznajemo, primijetil­i u kombiju u kojem su se iza Capara vozili ostali članovi kluba. Oni su pokušali Caparu davati svjetlosne signale, ali bilo je prekasno i došlo je do snažnog udara. Prvi su im u pomoć priskočili upravo prijatelji iz kombija koji su izvukli jednog preživjelo­g mladića. Hitna pomoć stigla je brzo, za manje od deset minuta, ali nesretnom dječaku i njegovu treneru nije bilo spasa. Na mjestu su poginuli. – I dalje ne mogu vjerovati da se to dogodilo, cijelo vrijeme imam osjećaj da će se Matija samo pojaviti od nekuda, da će me nazvati na mobitel – govori Morina koji je s Caparom igrao od samih početaka. Još prije gotovo 20 godina počeli su igrati mali nogomet, braća Morina i Capar bili su nerazdvojn­i. – Nema toga što mi nismo osvojili zajedno. Od onih najmanjih turnira pa sve do nacionalni­h kupova i prvenstava. Nismo mogli sastaviti momčad a da Capi nije bio dio nje. Bio je jedinstven, a mi nismo bili samo suigrači nego puno više od toga. Družili smo se izvan terena, on je doslovno mo- gao u pet ujutro doći i bez kucanja ući u naš stan. U posljednje vrijeme igrački putovi su nam se razdvojili, bili smo i sportski rivali, ali uvijek smo pokazivali veliko obostrano poštovanje – zaključio je vidno potreseni Morina.

Utakmice u njihovu čast

Posljednji ispraćaji bit će na Mirogoju. Od Matije će se rodbina i prijatelji oprostiti u četvrtak u 16.30, a od Oskara dan kasnije u 15 sati. Komemoraci­ja će se održati u sportskoj dvorani Megaton (Prešernova BB) u srijedu 6. lipnja s početkom u 19 sati, a Futsal Dinamo organizira­t će utakmice u njihovu čast. Na stadionu SRC Šalata 19. lipnja gostovat će dvije momčadi iz Šibenika, grada u kojem su Oskar i Matija ispisali svoje zadnje uspjehe. Kadetska momčad Dinama ugostit će MNK Crnicu, domaćina turnira s kojeg su se dečki vraćali, dok će seniori ugostiti MNK Šibenik 1983, novog drugoligaš­a. Sav prihod od ulaznica uplatit će se na račun obitelji tragično preminulih sportaša. Podsjetimo, Capar, njegova djevojka, mladi Oskar Kadrnka i još jedan njegov vršnjak išli su iz Šibenika u Zagreb nakon turnira u kojem je baš Oskar zabio odlučujući pogodak kojim je momčad Futsal Dinama osvojila treće mjesto. Zbog dobre igre koju je pokazao taj dan, Capar je odlučio Kadrnku osobno odvesti kući.

Oskar je bio iznimno talentiran dječak, na svakom treningu vidjelo se koliko mu Dinamo znači Nema toga što mi nismo osvojili zajedno. Od onih najmanjih turnira pa sve do nacionalni­h kupova i prvenstava

 ??  ?? Jedna od posljednji­h fotografij­a Capara i Kadrnke
Jedna od posljednji­h fotografij­a Capara i Kadrnke
 ??  ?? Auto je udario u metalnu ogradu, a potom i u betonski stup nadvožnjak­a
Auto je udario u metalnu ogradu, a potom i u betonski stup nadvožnjak­a

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia