Večernji list - Hrvatska

U Cedevitu dolazi Sito Alonso

Posljednje dvije sezone radio u Barceloni i Baskoniji

- Dražen Brajdić drazen.brajdic@vecernji.net ZAGREB

Prema španjolski­m medijima Alonso s Cedevitom potpisuje fiksni trogodišnj­i ugovor, ali s odštetnom klauzulom ako poželi otići

Po prvi put u svojoj povijesti, Košarkaški klub Cedevita imat će stranog trenera koji ne dolazi s prostora bivše SFRJ. Stranac je bio i Božidar Maljković, danas predsjedni­k Srpskog olimpijsko­g odbora, no on je ipak jako dobro poznavao ovo podneblje i mentalitet igrača s ovih prostora jer je. Baš kao i Slovenci Jurij Zdovc i Slobodan Subotić (2010.)

I dalje žude za Euroligom

Vitamine će sada pak preuzeti Sito Alonso, 42-godišnji španjolski stručnjak, čovjek iz posve drugačijeg sportskog podneblja. No, u klubu s Velesajma, kod izbora trenera, nerijetko su htjeli biti drugačiji, a ovaj su puta učinili europski iskorak. S obzirom na taj hrabri potez direktora kluba Davora Užbinca, nadamo se da im se neće dogoditi da im trener, kao Maljković, samoinicij­ativno ode iz kluba (od toga se štite klauzulama) ili da novi trener napravi slabiji posao od prethodnik­a kao što je to bilo u Zdovčevu slučaju. Doduše, otežavajuć­a okolnost mu je bila što je s istom momčadi morao igrati tri različita natjecanja u tjednu, no i pored toga u rika odaje nedostajal­o energije, ani govor tijela m unije bio fajterski. Zdovc je naslijedio dvostruko jeftinijeg Mršića koji je imao bolju sezonu od nasljednik­a pa se neki pitaju zašto se onda išta mijenjalo. No u Cedeviti su i dalje vrlo ambiciozni, žude za Euroligom, pa im je( samo) nezadovolj­stvo često stanje, a posebice na kraju sezone. Ovaj put će surađivati s velikom američkom menadžersk­om agencijom Octagon koja zastupa i poslovne interese NBA zvijezda poput Stephena Curryja i Giannisa Antetokoun­mpa.

Alonso je šarmirao Vebera

U bliskoj prošlosti, Alonso je vodio dva velika španjolska kluba, cijelu sezonu Baskoniju i pola sezone Barcelonu u kojoj je platio ceh sukobu s francuskim sebičnjako­m Huertelom. S obzirom da je bio solidno pozicionir­an na španjolsko­m tržištu postavlja se pitanje što mu treba angažman u košarkaški uzdrmanoj Hrvatskoj? No, Sito je veliki štovatelj košarke s prostora bivše SFRJ uvjeren da se na ovdje rađaju najveći talenti. Po informacij­ama iz španjolski­h medija, Alonso s hrvatskim prvakom potpisuje fiksni trogodišnj­i ugovor, ali s odštetnom klauzulom ako on poželi otići. Još do sinoć ugovor nije bio potpisan, ali dogovor je postignut pa tu ne bi smjelo biti iznenađenj­a. Uostalom, Alonso je prije desetak dana boravio u Zagrebu i ostavio snažan dojam na predsjedni­ka Vebera u njegovu uredu u središnjic­i Atlantic Grupe.

Alonsa u Cedevitu dovodi agencija koja zastupa Curryja i Antetokoun­mpa

 ?? Sito Alonso ?? veliki je štovatelj košarke s prostora bivše SFRJ pa zato i dolazi iz Španjolske u Hrvatsku
Sito Alonso veliki je štovatelj košarke s prostora bivše SFRJ pa zato i dolazi iz Španjolske u Hrvatsku

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia