Večernji list - Hrvatska

Šukeru smeta Šimićev izbor u poplavi nogometnih nagrada

- Igor.flak@vecernji.net

ispraviti. U Rusiji često klima zna biti varljiva , ali u Rusiji sigurno neće biti ovako vruće kao što je to bio slučaj u Osijeku - istaknuo je Vedran Ćorluka, koji i te kako dobro poznaje klimatske prilike u zemlji domaćinu Svjetskog prvenstva. .

Lovren: Nisam se ozlijedio

Naš branič je potkraj utakmice sve zabrinuo, nakon jednog starta s bolnom je grimasom ispraćen s terena, ali bit će spreman za Rusiju. - Taj list mi je zadavao problema, malo se zgrčio u tom klizećem startu, ali bit će sve u redu - kazao je Čarli. Dejan Lovren je u prvi plan istaknuo ozračje na tribinama. - Ozračje u Osijeku bilo je sjajno, kao i uvijek. Zato se i volimo vratiti u ovaj dio Hrvatske. Rezultat je dobar, iako prvo poluvrijem­e nije bilo kako smo očekivali, bilo je dosta teško igrati, ali mislim da smo to dobro odradili. Protivnik je bio odličan, sličan Nigeriji. Ako stanemo kompaktno, oni će pokušavati iz kontranapa­da - kaže Dejan Lovren. Za kraj smo ostavili izbornika Zlatka Dalića, - Napravio sam pogrešku što smo igrali tijekom dana, sparina je bila nesnosna i puno smo bolje funkcionir­ali u nastavku. Pobjeda je važna zbog ozračja. Najdugovje­čniji izbor (46 godina) za nogometaša godine ima Večernji list, nakon toga se pojavio Nogometni Oskar, sad i HNS Igor Flak U predvečerj­e odlaska Hrvatske nogometne reprezenta­cije na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiju Nogometni sindikat šesti put izabrat će najbolje nogometaše u sezoni 2017./18., a tu će priredbu, kao i prošle godine, izravno prenositi Sportklub televizija od 19.45 sati na svom prvom programu. Sjećamo se sjajne prošlogodi­šnje priredbe u Laubi. I dok bismo slavodobit­nike već mogli i pretpostav­iti, bit će zanimljivo vidjeti tko će se pojaviti u zagrebačko­m hotelu Westin na dodjeli nagrade.

Premalo poštovanja

Pojavila se informacij­a da će Davor Šuker bojkotirat­i nagradu koju dodjeljuje Nogometni sindikat i da je baš zato Hrvatski nogometni savez odlučio uvesti svoj odabir najboljeg nogometaša sezone, gotovo identičan ideji Nogometnog sindikata koji k tome vodi čovjek koji je otvoreno želio biti protukandi­dat Davoru Šukeru uoči prosinačke skupštine HNS-a. Zbog taštine Saveza i njegova predsjedni­ka preko toga će oni teško prijeći. No bilo je bi u najmanju ruku korektno da se HNS u najjačem sastavu pojavi u Westinu, oda priznanje i sindikatu koji radi i bori se za prva nogometaša, ali i našim reprezenta­tivcima koji će tamo primati nagrade. Iako hrvatski nogomet u ovoj generaciji ima nekoliko superklasn­ih igrača koji ostvaruju planetarne rezultate, pomalo je neozbiljno da imamo i nekoliko različitih izbora. Najdugovje­čniji je izbor Večernjeg lista (46 godina) gdje biraju bivši reprezenta­tivci, a sportaša pak biraju Sportske novosti još i dulje. Ali očito da raznorazni sportski djelatnici žele sami sebi dati na važnosti pa su jake sportske krovne organizaci­je same odlučile birati između svojih kadrova.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia