Večernji list - Hrvatska

Novac za zdravstven­e i socijalne programe

Ukupno 40 udruga dobilo je 410.000 kuna

- Danijel Prerad danijel.prerad@vecernji.net

Iz proračuna Sisačkomos­lavačke županije i ove se godine sufinancir­aju projekti i iz prevencije ovisnosti, brige za starije... Ukupno 410.000 kuna iz sisačko-moslavačko­g županijsko­g proračuna dobit će ove godine udruge iz područja zdravstva i socijalne skrbi za svoje programe. Ugovori o financiran­ju uručeni su im protekli tjedan. Na financijsk­e potpore za 31 udrugu s područja socijalne skrbi, udruge umirovljen­ika, udruge iz područja izvaninsti­tucionalne skrbi za stare i udruge proistekle iz II. svjetskog rata otpada 320.000 kuna.

Za zdravstvo 90.000 kuna

– Iz područja socijalne skrbi potpisali smo 20 ugovora u vrijed- nosti ukupnoj 200.000 kuna. Za četiri umirovljen­ičke udruge ide 50.000 kuna, udruge iz područja izvaninsti­tucionalne skrbi za stare u iznosu 55.000 kuna za četiri udruge i imamo tri udruge proistekle iz Drugog svjetskog rata, iznos 15.000 kuna. Vjerujem da će to biti sredstva dovoljna za provođenje programa koje provode – kazao je župan Ivo Žinić pri potpisivan­ju ugovora. Među tim udrugama je i Udruga osoba s invalidite­tom Kutina (UOSI). – Neki od vas možda su zadovoljni, neki možda i nisu, ali u cijeloj je Europi slična situacija. Ovi iznosi pokrit će neke troškove, a za one druge moramo se snalaziti preko drugih projekata i programa. Mislim da će ove godine oko 18 novih projekata i programa, odnosno natječaja biti raspisano na nacionalno­j bazi i sve udruge koje mogu trebaju se prijaviti – rekla je predsjedni­ca UOSI Jozefina Kranjčec .

Prevencije raznih ovisnosti

Za programe i projekte devet udruga s područja zdravstva i prevencije ovisnosti dodijeljen­o je 90.000 kuna. Uime ove skupine udruga na sufinancir­anju je zahvalio Armin Hadžić, voditelj Savjetoval­išta za djecu, adolescent­e i obitelj koje djeluje pri Pučkom otvorenom učilištu Hrvatski dom Petrinja istaknuvši kako su programi ovih udruga od vitalne važnosti za ostanak i boljitak života na području Sisačko-moslavačke županije.

 ??  ?? Ugovore o sufinancir­anju programa predstavni­cima udruga i ustanova uručio je župan Ivo Žinić
Ugovore o sufinancir­anju programa predstavni­cima udruga i ustanova uručio je župan Ivo Žinić
 ??  ?? Potpore iz područja socijalne skrbi dobila je 31 udruga, a iz područja zdravstva njih devet
Potpore iz područja socijalne skrbi dobila je 31 udruga, a iz područja zdravstva njih devet

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia