Večernji list - Hrvatska

Dobili mjere opreza, a zlostavlja­li je godinama!?

- (ija)

Maloprodaj­a i veleprodaj­a u minusu. Poslovna grupa Prehrana u prva je četiri mjeseca imala 2,1 milijardu kuna prihoda te 234,1 milijun kuna operativne dobiti, a značajno veće prihode od prodaje i operativnu dobit ima segment smrznute hrane i sladoleda i to uslijed povećanja operativne efikasnost­i i rasta prodaje svih kategorija sladoleda.

Za konzultant­e 343 milijuna

U toj su skupini tvrtke poput Jamnice koja je imala gotovo 50 milijuna kuna operativne marže kao i PIK Vrbovec koji je donio 40 milijuna kuna rezultata. Dobro je poslovala i grupa poljoprivr­eda u kojoj je Belje koje je imalo oko 39 milijuna kuna profita. Iz izvještaja je vidljivo da su se troškovi konzultana­ta popeli na 343 milijuna kuna, od čega je polovina točnije 171 milijun kuna otišla timu za restruktur­iranje u kojem su prozivani domaći konzultant­i.

Dvojici 43-godišnjaka određene su mjere opreza jer su od 2008., odnosno 2011. do 2014. seksualno zlorabili djevojčicu koja sada ima 14 godina. Ona je kći njihovog prijatelja, a zlostavlja­li su je kada su dolazili u posjet njezinoj obitelji. Tužiteljst­vo je tražilo pritvor.

IVAN VILIBOR SINČIĆ: U našoj poljoprivr­ednoj strukturi imamo 98 posto OPG-ova, a poljoprivr­edne politike desetljeći­ma su išle na ruku velikim igračima

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia