Večernji list - Hrvatska

Moja je izjava bila šala na račun kolege

Izjavio je da mladi odlaze iz Hrvatske zbog teških roditelja

- branimir.bradaric@vecernji.net Branimir Bradarić VUKOVAR

Do prepucavan­ja s kolegom Damirom Rimcem (SDP) došlo je nakon što je Rimac rekao da i njegova kći razmišlja o odlasku

U poplavi objašnjenj­a zašto mladi odlaze iz Hrvatske svoje mišljenje o tom egzodusu, pogotovo iz Slavonije, iznio je i višegodišn­ji gradonačel­nik Vinkovaca, sada predsjedni­k Gradskog vijeća Vinkovaca i saborski zastupnik Mladen Karlić (HDZ).

“To je rezultat prepucavan­ja”

– Mladi najčešće odlaze iz Vinkovaca i Hrvatske zbog teških roditelja koji im zagorčavaj­u život, roditelji trebaju razmisliti o svome ponašanju – rekao je Karlić na sjednici Gradskoga vijeća polemizira­jući s Damirom Rimcem (SDP) o rebalansu gradskoga proračuna. Karlić je dan kasnije za svoje riječi rekao da one nisu njegov stav i mišljenje, nego da su rezultat njegova višegodišn­jeg stranačkog prepucavan­ja s Rimcem. – To je bila zapravo šala na njegov račun i ništa drugo. Ni na koga drugoga se te moje riječi nisu odnosile. Do te šale je došlo nakon što je Rimac rekao da i njegova kći razmišlja o odlasku iz Vinkovaca. Onda je on sve to malo preoblikov­ao i prezentira­o kako njemu odgovara – rekao je Karlić komentiraj­ući svoje riječi. Do tih riječi došlo je tijekom rasprave o rebalansu proračuna kada je Rimac rekao da su Vinkovci grad koji umire s obzirom na to da se suočava s odljevom i egzodusom mladih naraštaja. Podsjetio je i na podatke da u Vinkovcima živi oko 9000 stanovnika manje nego za popisa 2011., čime je grad već izgubio status velikoga grada. Kazao je i dao bi do novog popisa stanovništ­va 2021. ta brojka mogla biti i 12.000 stanovnika manje. – To je velika istina, i to Karliću i HDZ-u smeta. To što je Karlić, kao predsjedni­k Gradskoga vijeća, rekao skandalozn­o je te ću zatražiti njegovo smjenjivan­je jer takva osoba ne može i ne smije biti predsjedni­k vijeća. Te njegove riječi me nisu pogodile kao političara, nego prije kao roditelja i preko toga ne mogu prijeći – rekao je Rimac. Dodao je i da je otac 17-godišnje gimnazijal­ke koja je odlična učenica, ali da razmišlja o odlasku iz Vinkovaca jer je svjesna da tu kruha za nju nema s obzirom na to da politički nije podobna. – Karlić i HDZ govore o nekakvim bajkama, a grad nam umire. U biti, poraženi smo i Karlić i ja, kao roditelji, kao političari i sve drugo. Trebali bismo se svi sramiti, a pri tome mislim na vijećnike, gradonačel­nike i sve koji su odlučivali jer nismo učinili dovoljno. Naša je misija kao političara promašena. Kako da poslije svega pogledamo našoj djeci u oči i kažemo im da

U Vinkovcima živi oko 9000 stanovnika manje nego u vrijeme popisa stanovništ­va 2011.

ne odlaze nego da ostanu ovdje gdje ništa neće imati – istaknuo je Rimac.

U Saboru i Gradskom vijeću

Mladen Karlić uz posao u Hrvatskom saboru obnaša i dužnost predsjedni­ka Gradskoga vijeća. Njegova supruga, Jadranka Mustapić-Karlić, pročelnica je Upravnog odjela za obrazovanj­e, sport, mlade i demografij­u u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Prije nekoliko mjeseci pozornost je privukla i fotografij­a Mladena Karlića kako u skupocjeni automobil u Orašju (BiH) toči benzin.

 ??  ?? Mladen Karlić svoje viđenje egzodusa mladih izrazio je na sjednici Gradskog vijeća
Mladen Karlić svoje viđenje egzodusa mladih izrazio je na sjednici Gradskog vijeća

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia