Večernji list - Hrvatska

Nedostaje li vam obitelj? Moramo ići

- IGOR FLAK

Nikola Kalinić i Ivan Perišić, kada igraju zajedno za Hrvatsku, u pravilu su obojica strijelci. Problem je što zajedno igraju ipak premalo Posljednji dan prije odlaska u Kalinjingr­ad nogometni reprezenta­tivci su se odmarali, a nakon toga, a prije treninga pred novinare su došli Ivan Perišić, krilni napadač Intera, i Nikola Kalinić, centarfor Milana. I jedan i drugi nisu osobe od velikih riječi, no ako nisu zahvalni za medije, puno je bitnije da su kvalitetni­ji na travnjaku. I dok mjesto Perišića u prvih jedanaest nije upitno, Kalinić je u ovom trenutku treći napadač u viziji Zlatka Dalića. Prednost imaju Mario Mandžukić, kockasti ratnik, i raspoložen­i fini i suptilni napadač Andrej Kramarić.

Nadam se velikom turniru

– Nadam se velikom turniru, pripremne utakmice ništa ne znače ako ne napravimo značajniji rezultat – rekao je Ivan Perišić, a na opasku da bi ovo mogla biti zadnja šansa ove generacije, kaže: – Ne bih rekao da je ovo zadnja šansa ove generacije, mislim da ćemo imati još barem jednu. U Francuskoj nam je falio faktor sreće, bili smo odlični protiv Portugala i ispali. Ovdje je sve super, imamo odlične uvjete i jedva čekamo Nigeriju – rekao je Perišić. Imamo sjajne napadače, ali ne zabijamo previše golova. – Kad bude bitno, budite sigurni da ćemo zabiti. Obećanje? Da, to je obećanje. Nigerija igra jako dobro, utakmica će biti teška i čvrsta, ali ako budemo pravi, pobjeda neće biti upitna – ubacio se Nikola Kalinić. Kako protiv Nigerije? – Bolje da oni misle o nama. Treba pokazati respekt prema njima, ali prije svega mi se moramo dobro pripremiti jer je najbitnije uzeti ta tri boda na startu. Nigerija je slična Senegalu, ima tu kontru i polukontru, imat će šanse i protiv nas, ali ako budemo pravi, dobit ćemo – dodao je Kalinić. Senegal je u Osijeku ‘glumio’ Nigeriju. – Mislim da je Senegal bolja momčad od Nigerije. U to sam siguran, no Nigerija se plasirala među prvim reprezenta­cijama. Imaju naviku igranja na velikim natjecanji­ma i uvijek su nezgodni – rekao je Ivan Perišić.

Treba nam sad izolacija

Kada igraju zajedno Perišić i Kalinić, znaju zabiti gol na istoj utakmici. – Šteta je jedino što premalo igramo zajedno. No, doista nije bitno tko će igrati, važan je samo naš završni proizvod, rezultat. Sva odricanja u sportu mogu se naplatiti samo pobjedama i uspjesima. A to toliko želimo da se dogodi i u Rusiji – rekao je Perišić. U Šumskoj rapsodiji izolacija je potpuna. No, malo je ostalo do početka SP-a, jeste li uzbuđeni, osjeća li se ipak nervoza. – Dobro je da smo u izolaciji da se možemo koncentrir­ati i pravilo se pripremiti za prvu, ali i sve sljedeće utakmice. Bili smo u Hrvatskoj na nekoliko otvorenih treninga, jedan je bio i ovdje. No, lijepo je to, ali sada, kada smo pred natjecatel­jskim utakmicama, onda je dobro da je sada oko nas mirna situacija. Obojica ste mladi očevi, a na pitanje koliko im nedostaje obitelj, Ivan Perišić je britko odgovorio: – Moramo ići, počinje nam trening, povukao je i Kalinića i napustio dvoranu u kojoj se održavaju press konferenci­je naše nogometne reprezenta­cije. Hrvatski reprezenta­tivci, poznati po tome da im izlazak pred novinare jednako teško pada kao i kada odlaze pred poreznike još jednom su docirali svoje izjave. Ali, nerijetko zapravo i imaju malo toga reći, neka govore na travnjaku. Katkad to izgleda vrlo dobro, kao protiv Grčke u Zagrebu. E, sad, mogu li to ponavljati i mogu li na toj razini igrati na svjetskoj smotri u Rusiji, otkrit ćemo već u subotu, 16. lipnja oko 23 sata. Do tada neka se čuju s obiteljima i posvete koncentrac­iji.

 ??  ?? Za veliki rezultat treba nam Perišić u najboljem izdanju
Za veliki rezultat treba nam Perišić u najboljem izdanju

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia