Večernji list - Hrvatska

Domagoj Pavlović: Imam virtualnu učiteljicu

- DAMIR MRVEC

Hrvatska večeras u Podgorici igra kvalifikac­ijski uzvrat s Crnom Gorom za plasman na Svjetsko prvenstvo, ima prednost od 13 golova Rukometaši Hrvatske večeras u Podgorici igraju protiv Crne Gore uzvratnu utakmicu kvalifikac­ija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Njemačku i Dansku 2019. godine. Prvu utakmicu u Osijeku izabranici Line Červara dobili su s ogromnih 13 razlike (32:19) pa je uzvrat formalnost. Izbornik je napravio nekoliko izmjena u rosteru pa će, primjerice, umjesto Bičanića igrati Jaganjac, umjesto Stevanović­a branit će Šunjić.

Igrat ćemo kao u Osijeku

– Bez obzira na to što imamo veliku prednost iz prve utakmice, ne smijemo se opustiti niti u jednom trenutku. Tijekom povijesti događalo se da su neke momčadi i reprezenta­cije znale dostići takvu prednost. Večeras moramo ući u utakmicu kao u onu prvu u Osijeku. Moramo pokazati tko smo i što smo. A mi smo Hrvatska, jedna do najboljih europskih reprezenta­cija. Želimo pobijediti, ne želimo braniti rezultat iz Osijeka – istaknuo je Domagoj Pavlović, srednji vanjski naše reprezenta­cije. Kako vam se čini nova Hrvatska? – U odnosu na Europsko prvenstvo promijenio se jako kadar igrača. Nismo imali puno vremena za uigravanje, ali to malo vremena što smo imali iskoristil­i smo na najbolji mogući način. Mislim da smo napravili i da radimo dobar posao. Ako ostanemo u ovom sastavu sljedećih nekoliko godina, možemo od nas očekivati velike stvari – kaže Pavle. U obrani 5-1 igrate prednjega? – Odgovara mi svaka uloga, ali samo da igram. Bilo da igram deset sekundi ili deset minuta ili cijelu utakmicu, uvijek ću dati svoj maksimum. Ne štedim se nimalo i Lino mi je jasno dao do znanja što očekuje od mene. Kad igram prednjega, imam dogovor s dečkima koji igraju iza mene i to je izgledalo jako dobro u Osijeku. U napadu bi mogao bolje, ali dosta se trošim u obrani. Nisam dugo igrao u oba pravca pa je to novo za mene – istaknuo je Domagoj. Mediterans­ke igre preskačete? – U dogovoru s izbornikom i čelnim ljudima Saveza odlučio sam da ne idem. Za tjedan dana idem vaditi vijke i pločicu iz prsta kako bih spreman dočekao početak nove sezone. Ima i nekih sitnih problema s koljenom pa bih i to malo liječio – kaže Pavlović.

U Melsungenu s Marićem

Sljedeće sezone igrat ćete u Melsungenu. Učite li njemački? – Počeo sam. Imam učiteljicu. I to virtualnu. Preko kompjutora supruga i ja slušamo i učimo lekcije. Želim doći u klub s određenim znanjem jezika kako bih se što lakše i brže mogao sporazumij­evati s trenerom i suigračima. Vjerojatno se puno govori i engleski koji mi nije problem – istaknuo je. Jeste li našli stan u Melsungenu? - Baš prije nekoliko dana. Iskreno, ne znam koliko je daleko od dvorane, ali znam da je Melsungen gradić s 5000 stanovnika. U početku će mu od velike pomoći biti Marino Marić koji već nekoliko sezona igra u Melsungenu. Današnja utakmica u Podgorici igra se u novoj dvorani Verde, kapaciteta 2100 gledatelja, a početak je u 20 sati.

 ??  ?? Domagoj Pavlović Hrvatski reprezenta­tivac od sljedeće sezone igrat će u Njemačkoj
Domagoj Pavlović Hrvatski reprezenta­tivac od sljedeće sezone igrat će u Njemačkoj

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia