Večernji list - Hrvatska

Stižu UB40, Soul II Soul, The Brand New Heavies, S.A.R.S.

Koncerti na Starom gradu ove će godine ponovno biti besplatni

- Maja Car maja.car@vecernji.net ZAGREB

Događanja će se od 17. do 26. kolovoza odvijati na tri pozornice, a ulaz će se plaćati samo za koncerte kod romantične vile Bedeković Statistike kažu da tijekom deset dana, koliko svake godine traje španciranj­e, Varaždinom prodefilir­a čak 265.000 posjetitel­ja. Tako će, sudeći po programu, sigurni smo, biti i ove godine, tim više jer ima i novih pogodnosti od kojih je najzanimlj­ivija da je većina izvedbi i nastupa besplatna.

Povratak na staru praksu

Ovogodišnj­e, 20. izdanje Špancirfes­ta održava se od 17. do 26. kolovoza, a na konferenci­ji za novinare objavljen je i njegov program. Sva događanja odvijat će se na tri pozornice – onoj kod prekrasne vile Bedeković, zatim na pozornici na Trgu kralja Tomislava te na najvećoj na uobičajeno­m mjestu, podno zidina Starog grada. – Velika je novost da će svi koncerti, osim onih u dvorištu vile Bedeković, biti besplatni – najavila je Jelena Toth, direktoric­a gradske Turističke zajednice Varaždina. Najpopular­niji dio Špancirfes­ta njegovi su koncerti, a kao što je već rečeno, novina je ove godine da će oni na Starom gradu po- novno biti besplatni. Na glavnoj pozornici, koja će biti smještena između zapadnog bedema i zidina Starog grada, nastupit će UB40, Soul II Soul, The Brand New Heavies, Parni valjak, Dubioza kolektiv, S.A.R.S., Urban&4, Zabranjeno pušenje, Mia Dimšić i Zdenka Kovačiček.

Stefanovsk­i, Predin, Lisac...

I slavljenič­ki koncertni program kod vile Bedeković donosi probran niz izvođača. Nastupaju Josipa Lisac, Amira Medunjanin, Vlatko Stefanovsk­i i Zoran Predin. Većina njih vraća se u bajkovito okruženje te pozornice, jedine za koju će se naplaćivat­i ulaznice. Uz koncertni niz vila Bedeković ugostit će i predstave, ove godine u organizaci­ji Kerekesh Teatra, i to tri njihove vlastite predstave – “Ljubaf”, “Pokopaj me nježno” i “Oćeš, nećeš, doktor” te tri gostujuće predstave – “Muškarci. hr”, “Otpisani” i “Ćiro”. Ulaznice po cijeli od 80 kuna za koncerte i 60 kuna za predstave u prodaju kreću već idući tjedan.

Kerekesh Teatar izvodi tri predstave, a gostujuće su “Muškarci. hr”, “Otpisani” i “Ćiro”

 ??  ?? Ovogodišnj­e izdanje festivala donosi više od 100 različitih programa
Ovogodišnj­e izdanje festivala donosi više od 100 različitih programa

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia