Večernji list - Hrvatska

Najljepši vrt u Zagrebu skriva se u sad već kultnom baru Hugo’s

- (ms)

Savršena je ovo prirodna kulisa za proslavu dječjeg rođendana, prezentaci­ju novih ideja ili poslovnih druženja te za druženje s prijatelji­ma u hladu

Novo, čarobno mjesto u Zagrebu oduševljav­a na prvu. Hugo’s garden bajkovito je mjesto za uživanje i opuštanje. Topli zagrebački dani i večeri od sada imaju novu alternativ­u. Smješten tik uz Hugo’s bar, ovaj novi vrt mjesto je u kojem želimo započeti dan gledajući izlazak sunca uz ispijanje jutarnje kave ili se opustiti nakon napornog radnog dana.

Mjesto za hedoniste

Nastavak je ovo i proširenje priče Hugo’s bara koji se etablirao kao omiljeno mjesto za ispijanje gin-tonica. Savršena je ovo prirodna kulisa za proslavu dječjeg rođendana, prezentaci­ju novih ideja ili poslovnih druženja. Njegova je vizija ljude činiti sretnima pružajući drukčiji osjećaj prostora. Alpi- num je kompozicij­a. Kamenjar koji asocira na Alpe i podrazumij­eva tekuću vodu. Strukturir­an je od biljaka, kamena, sitnih kamenčića, original Gebruder Stingl Wien klavira preko čijih se tipki prelijeva voda i stvara vodopad. U vrtu ima više od 50 različitih biljnih vrsta. Sve su biljke kultivari uzgojeni ljudskim radom i podrijetlo­m sa svih kontinenat­a. Kamene gromade vulkanske su eruptivne stijene, guste i tvrde, ne podliježu eroziji. Što više prolazi vrijeme one su sve ljepše.

Bijeg s vrućeg asfalta

Ideja da klavir bude glavni objekt inicirala je projektira­nje alpinuma sa sadržajima po pravilima struke. Klavir asocirana na slavnog Mozarta i njegov opus. Svaka biljka u ovoj čarobnoj kompozicij­i ima svoju ulogu. Uz klavir s vodopadom kao središnjim elementom, tu su još i biljke s ulogama dirigenta, solistice, harfe, violine i publike. Stoga nije neobično ako se želimo osjećati ugodno u vrtu. On mora odisati svježinom i cvjetnim mirisima. Komponente vrta pomno su odabrane kako bi se zadovoljil­e različite potrebe. U ovom čarobnom vrtu, koji se nalazi u neposredno­j blizini Savskog nasipa i Studentsko­g doma Stjepan Radić na adresi Jarunska 5, moći ćemo uživati u omiljenoj kombinacij­i gina, tonica te začinskog bilja. Svakog petka očekuje nas i after work party, uz latinoritm­ove i najdraže kombinacij­e gin-tonica, koji će se protegnuti do dugo u ljetnu noć.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia