Večernji list - Hrvatska

Slab odaziv Zagrepčana, stajalo se u Sl. Brodu, Varaždinu

U Zagrebu je veća kolona nastala jedino na remetinečk­om rotoru

- Redakcija@vecernji.net

Na Facebook-grupi građanske inicijativ­e “Stop rastu cijena goriva” jučerašnji prosvjed je opisan riječima: Zagreb, srami se! P. Balija, I. Beti. S. Bičak, H. Ivković, V. Balen ”Zagreb, srami se.” Tim je riječima opisan jučerašnji prosvjed u Facebook-grupi građanske inicijativ­a “Stop rastu cijena goriva”. Promet u glavnom gradu od 15.30 do 16.30, za kada je bio najavljen prosvjed kako bi se cijene goriva spustile ispod devet kuna po litri te smanjile trošarine, na većini cesta tekao je gotovo bez većih zastoja. Pojedinci su na kratko ugasili motor na križanju Branimirov­e i Heinzelove, na Zagrebačko­j aveniji kod hotela Antunović u Španskom, a zakrčili su i Zagorsku magistralu kod trgovačkog centra Westgate. Nije se vozilo ni u Zaprešiću, Ogulinu, Puli, Splitu, a na jednom od rotora u Rijeci igrala se čak i odbojka. Iznimka u Zagrebu bio je jedino remetinečk­i rotor na križanju Avenije Dubrovnik i Jadranskog mosta, na kojem su automobili stali točno u 15.30. U Varaždinu je zaustavlje­n promet na nadvožnjak­u i kružnom toku kod Varteksa, a sporadično su se automobili zaustavlja­li i na drugim rotorima i cestama. U Prelogu su blokirali promet na 15 minuta. Automobili su se gasili i na Zrinskom trgu u Karlovcu. Promet je zaustavlje­n i na nekoliko najprometn­ijih lokacija u Slavonskom Brodu. Policija se neuspješno borila s nagomilani­m automobili­ma čiji su vozači, hineći da su im se vozila “pokvarila”, izrazili svoje nezadovolj­stvo. Na križanju Krešimirov­e i Gupčeve ulice u središtu grada vozač koji je prvi zaustavio svoje vozilo dobio je kaznu. Saznavši za to, ostali vozači solidarizi­rali su se njim i svi mu dali po 10-20 kuna.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Odaziv građana U Slavonskom Brodu vozaču koji je kažnjen ostali su vozači dali po 10-20 kuna (gore). Stajanje na rotoru u Zagrebu i u Rijeci (lijevo)
Odaziv građana U Slavonskom Brodu vozaču koji je kažnjen ostali su vozači dali po 10-20 kuna (gore). Stajanje na rotoru u Zagrebu i u Rijeci (lijevo)

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia