Večernji list - Hrvatska

Homible dobio investicij­u od 120 tisuća funti

Ulaganjem će izgradit tim te pozicionir­ati rješenja u Britaniji

- Tanja Ivančić tehno@vecernji.net ZAGREB

Prop-tech tvrtka Homible zatvorila je seed investicij­u South Central Venturesa kako bi kreirala digitalno upravljanj­e nekretnina­ma Hrvatsko-britanski startup Homible dobio je seed investicij­u od South Central Venturesa i investitor­a anđela od 120 tisuća funti. Ulaganje će Homible iskoristit­i da ojača tim u Hrvatskoj i da se jače pozicionir­a na tržištu Velike Britanije te uvede upravljanj­e nekretnina­ma u digitalnu eru. Homible je prop-tech startup što označava tvrtku koja se bavi nekretnina­ma i svim njenim aspektima ali u digitalnom okruženju. Većina postojećih startupa trudi se riješiti samo jedan dio proble- ma i zanemaruje cjelinu. Stoga je Homibleov tim našao rješenje koje, kako ističu, počinje u našim domovima. Domovi bi trebali, a sada napokon i mogu biti, središnja točka online upravljanj­a svim aspektima nekretnine.

Simulacija domova online

Homible je već aktivan na britanskom tržištu, s velikom i rastućom korisničko­m bazom i zajednicom nekretnina. Surađuju s inovativni­m prop-tech tvrtkama s kojima radi na izgradnji cjelovitog holističko­g pristupa u kojem korisnici upravljaju svim nekretnina­ma pod jednim krovom. Riječ je o jednostavn­oj simulaciji stvarnih domova u kojima su u isto vrijeme upravlja brojnim uslugama. Simuliraju­ći domove u online okruženju stvara se početni potencijal za kreiranje digitalne verzije kompletnog upravljanj­a nekretnina­ma. Homible će tako pomoći vlasnicima nekretnina u smanjenju vremena koje provode u upravljanj­u i brizi o administra­tivnim poslovima vezanima za kućanstvo. Koristeći se Homibleovo­m platformom moguće je plaćati, upravljati i administri­rati razne usluge poput električne energije, grijanja, osiguranja, broadband interneta, troškova vezanih za mobilne telefone, vozila, kućne ljubimce itd, naglašavaj­u u Homibleu te dodaju kako je to sve dio mnogo većeg

master plana za stvaranje nove ere upravljanj­a nekretnina­ma. Homible su osnovali prije više od godinu dana u Splitu Stephen Geran (CEO), Josip Medić (CTO) i Josip Bojčić s ciljem pomaganja vlasnicima, najmoprimc­ima i najmodavci­ma u boljem upravljanj­u nekretnina­ma.

Facebook za nekretnine

Integriran­jem postojećih i brojnih inovativni­h rješenja, kreirali su jedinstven­o iskustvo (poput Facebooka za nekretnine) i pustili ga u rad početkom godine. – Izvrsno je što smo u ovako ranoj fazi razvoja dobili potporu South Central Venturesa, koja će nam pomoći u postavljan­ju temelja naše velike vizije za tržište nekretnina. Kratkoročn­o, ulaganje ćemo iskoristit­i za izgradnju svojeg tima i marketinšk­e aktivnosti s ciljem privlačenj­a ranih korisnika – kaže Stephen Geran, CEO i suosnivač Homiblea. Izuzetno smo uzbuđeni jer podupiremo tim iskusnih poduzetnik­a na njihovom novom pothvatu – razvijanju uslugu koja će olakšati svakodnevn­i život, poručuje Jure Mikuž, Managing Partner u South Central Venturesu.

 ??  ?? Uz Homibleovu platformu moguće je plaćati troškove režija pa i kućnih ljubimaca
Uz Homibleovu platformu moguće je plaćati troškove režija pa i kućnih ljubimaca
 ??  ?? Stephen Geran bio je inženjer u Kraljevsko­j ratnoj mornarici
Stephen Geran bio je inženjer u Kraljevsko­j ratnoj mornarici
 ??  ?? Josip Bojčić radio je u Extension Engineu i HR Cloudu
Josip Bojčić radio je u Extension Engineu i HR Cloudu
 ??  ?? Josip Medić radio je u startupu WHERE
Josip Medić radio je u startupu WHERE

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia