Večernji list - Hrvatska

Humane zvijezde Hrvatske primile povelju predsjedni­ce

- Maja Šitum scena@vecernji.net ZAGREB

U ime udruge povelju je primio potpredsje­dnik udruge, pjevač Amir Kazić Leo koji ne krije ponos zbog postignuti­h rezultata – Ovo je velika čast i jako sam ponosan. Nagradu su dobile Humane zvijezde Hrvatske ‘03 i bio sam u užoj delegaciji koja je išla na primanje kod predsjedni­ce Kolinde Grabar-Kitarović gdje smo primili nagradu. Naša humanitarn­a udruga ove godine slavi 15 godina djelovanja i nikada se nismo oglašavali, već smo sve radili od srca i drago mi je da je to netko ipak pratio i prepoznao. Odigrali smo 121 humanitarn­u utakmicu i donirali više od milijun eura koji su otišli u prave ruke, djeci kojoj je bilo potrebno – govori pjevač Amir Kazić Leo. Sa svojim prijatelji­ma i kolegama početkom tjedna kod predsjedni­ce je u ime udruge primio Povelju Republike Hrvatske za izniman i nesebičan doprinos u humanitarn­om djelovanju, te osobito za pružanje pomoći djeci i mladima u potrebi. Tijekom godina udruga je organizira­la više od stotinu nogometnih utakmica na kojima su uz poznate glazbenike i glumce uvijek na travnjak istrčala i neka od najvećih domaćih nogometnih imena poput Gorana Vlaovića, Igora Bišćana, Marija Stanića, Zvonimira Bobana... – Bazu igrača imamo, no znamo da publika želi vidjeti te nekada velike nogometne zvijezde koje se uvijek rado odazovu, ali ne bih nikoga izdvajao jer su svi genijalni dečki i veliki ljudi. Meni je čast i povlastica biti na terenu s vatrenima koji su bili treći na svijetu, s ljudima koji su mi bili nogometni idoli, za koje sam navijao, skakao, živcirao se... – govoUspješ­ni ri potpredsje­dnik udruge koja već ima nekoliko utakmica u planu, a za kraj godine priprema i jednu vizualnu poslasticu. – Radimo veliku monografij­u za 15 godina rada u kojoj će biti više od tisuću fotografij­a sa svih utakmica i nastupa – otkriva glazbenik koji je prije nekoliko dana predstavio i svoju novu pjesmu “Gdje su stali vlakovi”, koja je dijelom novog albuma “U dobrim rukama” u izdanju Hit Recordsa. – Pjesma i videospot imali su premijeru i sada ćemo joj dati vremena da zaživi, a ona ujedno najavljuje moj novi, sedmi studijski album koji izlazi krajem mjeseca. Na njemu će biti 11 pjesama koje su nastajale nakon mog posljednje­g albuma “Bolji nego ja” – najavljuje pjevač koji tijekom ljeta već ima dogovorene svirke. One će se nastaviti i na jesen kada će uslijediti promocija novog nosača zvuka u brojnim gradovima Lijepe Naše, ali i šire.

 ??  ??
 ??  ?? Predstavni­ci udruge s poveljom (skroz gore), Humane zvijezde na terenu (gore), Amir Kazić Leo u društvu predsjedni­ce Kolinde GrabarKita­rović (desno)
Predstavni­ci udruge s poveljom (skroz gore), Humane zvijezde na terenu (gore), Amir Kazić Leo u društvu predsjedni­ce Kolinde GrabarKita­rović (desno)
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia