Večernji list - Hrvatska

Jurčević: S Argentinom smo 50:50, to znači da smo jaki

Dalićevo tjeranje Kalinića čist je potez, drugi nije mogao ni povući, a uvjeren sam da kod drugih naših igrača iskakanja sličnog Kalinićevu neće biti

- Piše: Robert Junaci

Ne možemo, kao s Nigerijom, biti s dva igrača u sredini, ali sigurno ne možemo igrati ni kao Island koji moli Boga da nema loptu u posjedu

Slegnuli su se svi dojmovi, kako o utakmici Hrvatske s Nigerijom tako i o tjeranju Nikole Kalinića iz reprezenta­cije. I vjerujemo da su naši igrači ovih dana bili ipak usredotoče­niji na Argentinu i Messija, da nisu razmišljal­i o Kaliniću.

Ući će još jedan vezni

– Previše se pričalo o tom incidentu. Dalićev potez ne može biti čišći, ništa drugo i nije mogao napraviti. Naravno da je to bilo neugodno, a Kalinić me iznenadio jer ga se sjećam kao mirnog dečka i od njega ne bih očekivao takav potez, nakon čega doista nije mogao ostati u momčadi. Pogledajte kakvi igrači nisu na SP-u, kakve zvijezde ulaze s klupe u posljednji­h pet minuta. Pa Badelj je dosad bio standardan pa je završio na klupi, Kovačić je igrač Reala, Ćorluka je legenda i nitko se nije pobunio. Držim da naši igrači imaju instinkt, logiku i da je svima jasno da igrač koji odbije ući u igru nema više što tražiti u momčadi. Zato mislim da to nije poremetilo naše igrače – kaže Nikola Jurčević koji se zajedno sa Slavenom Bilićem hrvao sa zvijezdom West Hama Dimitrijem Payetom, pa su ga na kraju morali pustiti, svjesni da igrač koji ne želi igrati ili se ne želi podrediti momčadi, u momčadi nema što tražiti. No, priča s Kalinićem je završena, sad su ipak malo značajnija priča Messi i Argentina s kojom danas igramo. – To je megautakmi­ca, čim na drugoj strani imate Argentinu i Messija, znate da će cijeli svijet gledati tu utakmicu – kaže Jurčević, koji je iznio svoje mišljenje o potezima koje će povući izbornik Dalić. – To je potpuno drukčija utakmica od one s Nigerijom u kojoj smo igrali dobro i čvrsto, ali u rasporedu 4-2-4. To sad neće biti moguće, uvjeren sam da će ući jedan vezni igrač, jedan od dvije-tri vezne opcije koje ima Dalić. Mislim da ostalu postavu neće puno mijenjati, možda bi se moglo igrati s trećim stoperom, Ćorlukom, iako ne znam jesu li to uigravali i jesu li za to uopće imali vremena – ističe Jurčević.

‘Dupliranje’ Messija

Island je čvrstim i gustim blokom zaustavio Argentinu. – Kako mi ne možemo igrati protiv Argentine kao što šo smo igrali protiv Nigerije, tako ne možemo igrati ni kao Island. Mi smo na 50:50 s Argentinom, a to dovoljno govori koliko smo jaki. Nemamo igrače da bismo igrali kao Island, koji je najsretnij ikad nema loptu u posjedu, kad na 15 suparnički­h napada odgovori jednim svojim. I takav je znao ugroziti Argentinu, a mi imamo bolje igrače i možemo je ugroziti puno ozbiljnije i češće. Držim da ćemo napraviti miks, “duplirati” Messija i s veznim redom raditi dvostruki blok te tako imati dobru vezu između sredine i napada – zaključio je Nikola Jurčević.

 ?? REUTERS ?? Milan Badelj igrao je protiv Brazila, a sad bi i u utakmici s Argentinom mogao imati značajnu ulogu
REUTERS Milan Badelj igrao je protiv Brazila, a sad bi i u utakmici s Argentinom mogao imati značajnu ulogu
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia