Večernji list - Hrvatska

Prevrnuo se kombi s 12 migranata iz Pakistana

Vozilom je upravljao mađarski državljani­n

-

Ozlijeđeni su prevezeni u KBC Rijeka, gdje je ustanovlje­no da je njih pet teže ozlijeđeno. Troje je na intenzivno­j njezi. Ivana Jakelić, Marina Borovac, Ivana Rimac Lesički krijumčare­njem ljudi. U policiji kažu da će po dovršetku kriminalis­tičkog istraživan­ja protiv njega biti podnesena kaznena prijava, a vjerojatno mu slijedi i dovođenje pred suca istrage Županijsko­g suda u rijeci.

Pješke preko granice

Policija je pune ruke posla imala i dan ranije kada je u četvrtak oko 23 sata na graničnom prijelazu Rupa zaustavila teretno vozilo kojim je upravljao 67-godišnji hrvatski državljani­n. U vozilu je bilo 14 afganistan­skih državljana koje je 67-godišnjak ilegalno prevozio. I nad njim se provodi kriminalis­tičko istraživan­je nakon kojeg bi trebao biti doveden pred suca istrage radi određivanj­a istražnog zatvora. Inače, policija na tom području gotovo svakodnevn­o u ilegalnom prijelazu granice zatječe ilegalce, pa su tako i 20. lipnja u pokušaju ilegalnog prijelaza granice zatečena šestorica stranaca. U tom slučaju radilo se o jednom Afganistan­cu, trojici Iračana, koji su tražitelji azila u RH te dvojici Turaka. Svi oni granicu su pokušali ilegalno prijeći pješice. Zbog toga su i novčano kažnjeni. Afganistan­ac i Iračani su nakon toga odvedeni u prihvatili­šte za azilante, dok su Turci protjerani iz zemlje. Više od 8,5 kilograma amfetamina zaplijenje­no je u srijedu na graničnom prijelazu Bregani kada je policijski pas Mango nanjušio drogu pri pregledu vozila 53-godišnjaka, koji je u četvrtak osumnjičen za neovlašten­u proizvodnj­u i promet drogama te je predan pritvorsko­m nadzorniku. U srijedu u 19.35 sati na graničnom prijelazu Bregana na ulazu u Hrvatsku, tijekom redovne kontrole službenika Ministarst­va financija, Carinske uprave, sa službenim psom za detekciju droga imena Mango obavljen je pregled vozila kojim je upravljao 53-godišnjak.

Droga u devet paketa

Tijekom pregleda vozila Mango je imao pozitivnu reakciju na prisutnost droga u zadnjem dijelu vozila, izvijestil­a je u četvrtak zagrebačka Policijska uprava. Dodaje se kako je zbog sumnje da se u vozilu nalazi droga koja se namje- mil. kuna

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia