Večernji list - Hrvatska

Brazilci u nadoknadi zabili dva pogotka, junaci Coutinho i Neymar

Pogodak u 97. minuti nije najkasniji pogodak na SP-ima, rekord je iz 1966.

- Damir Mrvec damir.mrvec@vecernji.net ZAGREB

U zadnjem kolu čeka nas neugodna Srbija i vjerojatno će ta utakmica biti odlučujuća za nas i njih – rekao je Tite, izbornik Brazila Nogometaši Brazila sretno i spretno došli su do prve pobjede na Svjetskom prvenstvu. Pobijedili su Kostariku s 2:0, a oba pogotka postignuta su u sudačkoj nadoknadi koja je bila čak šest minuta. Zašto šest? Zato što se dosta vremena izgubilo zbog gledanja videa nakon što je nizozemski sudac Bjorn Kuipers prvobitno dosudio jedanaeste­rac za Brazil. No videotehno­logija pokazala je da je Neymar teatralno pao, a da ga je branič Kostarike jedva dotaknuo.

Neymar treći strijelac Brazila

U sudačkoj nadoknadi Coutinho i Neymar postigli su pogotke, a zanimljivo je da je Neymar postigao pogodak kada je utakmica trajala već 96 minuta i 49 sekundi. To je najkasniji pogodak na svjetskim prvenstvim­a od 1966. godine. Te 1966. godine Portugalac Jose Torres postigao je treći pogodak za svoju reprezenta­ciju protiv Mađarske (3:1) u 98. minuti. Neymar je svojim 56. pogotkom došao do trećeg mjesta na listi najboljih strijelaca Brazila u povijesti. Vjerojatno će uskoro, možda već na ovom turniru u Rusiji, dostići Ronalda koji je postigao 62 pogotka. Na prvom je mjestu, naravno, Pele sa 77 postignuti­h pogodaka.

Teško protiv deset u obrani

Kostarika je bila jako blizu da izvuče barem remi, no ovo im je bio čak deveti poraz od Brazila u deset odigranih utakmica. Uspjeli su pobijedili samo jednom, u prijateljs­koj utakmici davne 1960. godine. – Imali smo veliku sreću. Zato smo se radovali ovoj pobjedi kao da smo osvojili svjetski naslov. Nažalost, opet smo se suočili s momčadi koja se brani s deset igrača. Teško je probiti taj obrambeni zid. Bilo je tu i puno prekida, Kostarikan­ci su pravi majstori kada treba ostati na zemlji i odležati nekoliko minuta. Sada je ipak malo lakša situacija premda nismo ni blizu plasmana u osminu finala. U zadnjem kolu čeka nas jedna neugodna Srbija i vjerojatno će ta utakmica biti odlučujuća i za jedne i za druge – rekao je Tite, izbornik Brazila. Keylor Navas dobro poznaje Neymara iz španjolske lige. – Odličan igrač, ali voli padati u šesnaester­cu. Sreća da postoji VAR tehnologij­a, inače bi na glumu izborio jedanaeste­rac – istaknuo je Navas.

 ??  ?? Trenutak kada Neymar postiže drugi pogodak za Brazil, vratar Kostarike Keylor Navas bio je nemoćan
Trenutak kada Neymar postiže drugi pogodak za Brazil, vratar Kostarike Keylor Navas bio je nemoćan

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia