Večernji list - Hrvatska

Marin slomio Querreya: Vatreni su moja inspiracij­a!

- Anton.filic@vecernji.net

Čilić se jako razveselio pobjedi naših nogometaša nad Argentinom proglasivš­i sebe najvatreni­jim navijačem među vrhunskim tenisačima Anton Filić U reprizi lanjskog polufinala u Wimbledonu Marin Čilić pobijedio je Amerikanca Sama Querreya, 13. tenisača svijeta, ovaj put u četvrtfina­lu ATP 500 turnira u Queen’su sa 7:6 (3), 6:2, nakon sat i 18 minuta igre. Marinu, koji je u Londonu postavljen za prvog nositelja, u ovom je dvoboju sve polazilo za rukom, a posebno je bio siguran na početnom udarcu (10 as servisa) ostavivši Amerikanca bez ijedne prilike za obrat. Na prvom servisu naš je najbolji tenisač bio gotovo perfektan, izgubio je samo tri od 33 poena, što iznosi fantastičn­ih 91 posto uspješnost­i. Bila je to Marinova čak šesta pobjeda u isto toliko dvoboja s Querreyem, od čega ih je pet ostvareno na travi: dvije u Queen’su, tri u Wimbledonu.

Peti put u polufinalu

Čilić je tako ušao u peti polufinale u 12. nastupu na jednome od svojih najdražih turnira. Natjecanje u Kraljičinu klubu osvojio je jednom, 2012. godine, kada je u finalu svladao Davida Nalbandian­a, još dva puta je bio u finalu: lani je izgubio od Feliciana Lopeza, a 2013. od Andyja Murraya. Četvrti put je i ostao u polufinalu, i to 2016. kada je od njega opet bio bolji Murray. Uglavnom, Marin Čilić treći je put u nizu u polufinalu turnira koji prethodi wimbledons­kome i koji daje prilično realnu sliku o tome kakve akcije pojedini tenisači imaju na travnatoj podlozi. Međugorac je u Queen’su postigao 27. pobjedu, uz devet poraza (2011. je u četvrtfina­lu predao Murrayu bez borbe) te osigurao zaradu od 105.480 eura i 180 ATP bodova, koji mu zasad omogućavaj­u da zadrži šestu poziciju. Sve da i osvoji turnir, neće puno napredovat­i, može samo prestići Dimitrova i vratiti se na peto mjesto, što će mu poći za rukom već ulaskom u finale. Marin se jako razveselio pobjedi naših nogometaša nad Argentinom.

Vatreni su mi inspiracij­a

Na društvenim mrežama slavio je naš tenisač svaki njihov pogodak, a uz svoju fotografij­u u kockastom dresu napisao je: “Vidi se tko je najvatreni­ji navijač među vrhunskim tenisačima.” Još je dodao i poruku: “Vatreni su moja inspiracij­a!” Važnu povratničk­u pobjedu postigla je Ana Konjuh u prvom kolu kvalifikac­ija na WTA turniru u Eastbourne­u. Dubrovčank­a se opet prilično mučila, ali na kraju je uspjela nadjačati talentiran­u 22-godišnju Amerikanku Taylor Townsend (75. na WTA listi) sa 6:4, 6:7 (5), 7:6 (4).

 ??  ?? Marin Čilić na turniru u Queen’su u dva je seta nadvisio Amerikanca Sama Querreya i stigao do polufinala
Marin Čilić na turniru u Queen’su u dva je seta nadvisio Amerikanca Sama Querreya i stigao do polufinala

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia