Večernji list - Hrvatska

Kovačić: Odlazim iz Reala! Želim provoditi više minuta na terenu...

- ROBERT JUNACI

Pitanje je hoće li ga Real pustiti jer priča se da je odgovor, kad je Mateov agent pitao bi li prodali Kovu, bio izravan – ne!

Prema brojnim nogometnim stručnjaci­ma, Hrvatska je u dosad odigranim utakmicama Svjetskog prvenstva u Rusiji pokazala najviše. I sve je više onih koji našu reprezenta­ciju vide kao jednog od favorita za osvajanje odličja. Tako dobre igre naše vrste svakako dižu cijenu i našim igračima i nije čudo što svako malo nekog našeg reprezenta­tivca mediji seljakaju iz kluba u klub.

Kovač može nagovoriti Luku

Tako se pojavila priča u španjolski­m medijima po kojima bi Luka Modrić mogao iz Real Madrida prijeći u münchenski Bayern. – Modriću su 33 godine, nigdje si nije zatvorio vrata i nije nemoguće da ode u još jedan veliki klub, da napravi još jedan veliki ugovor. A trener Bayerna je Niko Kovač, bivši izbornik Hrvatske, i sigurno i ga Kovač mogao nagovoriti na prelazak – pišu Španjolci koji su podsjetili da Tottenham već dugo želi vratiti Luku. No, to su ipak zasad samo nagađanja, nimalo provjerena, ali je zato prava bomba odjeknula u Španjolsko­j zbog izjave drugog Hrvata u Realu, Matea Kovačića. Naime, naš je reprezenta­tivac izjavio: – Mislim da je najbolje da odem iz Reala! Nije ta izjava izvučena iz konteksta, jer Mateo je objasnio. – Želim više igrati. Volim nogomet i volim biti na travnjaku. Želim priliku, želim igrati u prvoj momčadi u nekom drugom klubu. Jer, ako ne igram, nisam sretan – rekao je Kovačić za Marcu. I kod Zidanea, iako je imao velik broj nastupa, jako je rijetko odigrao svih 90 minuta i bio u startnoj poziciji, a sad je taj sjajni Francuz napustio klupu Reala i na nju dolazi dosadašnji izbornik Španjolske, 51-godišnji Julen Lopetegui. Upravo zato što je objavljeno dva dana prije SP-a da će biti Kovačićeva želja za odlaskom iz Reala stigla je na naslovnicu Marce novi trener Reala, dobio je otkaz u reprezenta­ciji koju je preuzeo Hiero. Ubrzo nakon službene objave da je doista on trener Reala, Lopetegui je rekao kako će više forsirati domaće, španjolske nogometaše, a to je onda doista možda bio samo dodatni okidač za Matea Kovačića koji je iz toga možda iščitao kako mu se status u Realu neće popraviti, već je lako moguće da bude u još lošijoj poziciji. Zna se da Lopetegui jako voli i cijeni Isca. No, tek treba vidjeti kakva će biti politika Real Madrida. Jer Mateu su tek 24 godine, a već je iskusan igrač koji je igrao u Interu, koji se prilagodio madridskom klubu za koji je upisao 109 nastupa. I nedavno je Kovačićev agent pitao u Realu bi li i za koliko prodali Kovačića, dobio je odrješit odgovor: – Ne!

Odštetna klauzula 50 milijuna

Međutim, to ne znači da Kovačićeva transfera ovog ljeta neće biti, sigurno je da će novi trener morati s klubom dogovoriti strategiju, reći tko mu je nužan, a tko nije. Iako, teško da će netko platiti 50 milijuna eura za Kovačića, koliko iznosi njegova odštetna klauzula. A bez pristanak Reala ili, ako doista netko nije spreman platiti tih 50 milijuna, neće moći otići jer ugovor s Madriđanim­a traje mu do lipnja 2021. godine. Kaže li Lopetegui da mu Mateo nije potreban, onda bi i cijena mogla biti niža. Podsjetimo, za 31 milijun eura kupio ga je Real od Intera 2015. godine. U Inter je 2013. došao iz Dinama za 11 milijuna eura.

Real ima novog trenera koji je najavio da će forsirati Španjolce, to je loša vijest za Kovačića

Španjolci pišu da Niko Kovač želi Luku Modrića u Bayernu, rado bi ga vratio i Tottenham...

 ??  ?? Mateo Kovačić ušao je protiv Argentine i nesebično asistirao Ivanu Rakitiću za treći pogodak, za 3:0 pobjedu Hrvatske
Mateo Kovačić ušao je protiv Argentine i nesebično asistirao Ivanu Rakitiću za treći pogodak, za 3:0 pobjedu Hrvatske
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia