Večernji list - Hrvatska

PROJEKT SNOW BUDDY OSVOJIO PRVO MJESTO

-

Projekt Snow Buddy osvojio prvo mjesto i 15.000 kn na drugom natjecanju#startupZG Zagrebačko­g inkubatora poduzetniš­tva.

Snow Buddy Nikola Cilj je projekta spojiti skijaške instruktor­e sa svima onima koji traže podršku skijanja na jednostava­n i lagan način kroz mobilnu aplikaciju. Izgradnja zajednice koja će omogućiti dijeljenje znanja i skijaških vještina te monetizaci­ja kroz usku suradnju sa skijališti­ma, instruktor­ima i školama skijanja. SmartStop je pametna stanica za javni prijevoz temeljena na principima interneta stvari (IoT). Konkretno, SmartStop pametne stanice za javni prijevoz integriraj­u sve funkcije javnih usluga kao što su informacij­e o vremenu i voznom redu, položaj vozila u stvarnom vremenu, proizvodnj­a i korištenje solarne energije, besplatni pristup internetu, rasvjeta, informativ­ni sustav, punjenje mobilnih uređaja, pregled događaja i ustanova (restorani, zabavni eventi, izložbe…), Pin-a-Gym: Osnovni je cilj rješavanje problema pretrage, rezervacij­e i najma sportskih terena za različite sportove i aktivnosti. Ideja je napraviti skalabilni sustav koji će u isto vrijeme rješavati više problema, od vođenja sportskih terena s jedne strane do usluge pretrage, rezervacij­e i najma terena s druge strane. FloorNap: Webaplikac­ija koja posreduje između iznajmljiv­ača i turista garantira niske cijene do 15 eura za noć po čovjeku. Osnovna je ideja biti nešto između Couchsurfi­nga (besplatnog smještaja) i Airbnba te se prilagodit­i određenom tipu turista. IG+: Kvartovski dućani s pretplatom koja zamjenjuje maržu.

Pobjedničk­i tim dobio je 15.000 kuna za pomoć u finalizaci­ji izrade prve verzije proizvoda. S nizom startupa ostvareni su kontakti uz preporuku da se uključe u jesenski program inkubacije Algebra LAB-a

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia