Večernji list - Hrvatska

Narastao na više od 4 metra, prvi Audi koji se ne nudi s dizelašima

- Mladen Milčić mladen.milcic@vecernji.net

Velika šesterokut­na prednja maska izgleda kao i na velikim Audijevim limuzinama, a dostupan je s benzincima od 95 do 200 KS

Audi je predstavio drugu generaciju svog najmanjeg modela A1 Sportback. Baš kao i novi VW Polo, s kojim Audijev mališan dijeli platformu, A1 Sportback u dužinu je narastao osam centimetar­a i sada je dugačak preko četiri metra – 403 cm. Prednja singlefram­e šesterokut­na maska sada je zamjetno veća i vrlo je slična onima na velikim Audijevim limuzinama, a atraktivna su i nova LED svjetla. Maleni Audi sada izgleda agresivnij­e i mišićavije, pogotovo uz S-line paket, a Nijemci kažu da je dizajnerim­a inspiracij­a bio kultni model Quattro iz 1984. godine.

Zanimljiv Edition model

Novi A1 Sportback moguće je dobiti u jednoj od deset boja. Krov ovog kompaktnog modela može se opcijski izvesti u kontrastno­j boji od A nosača do stražnjeg krovnog spojlera. Kućišta vanjskih zrcala, rubovi prednjeg spojlera i bočni pragovi također su dostupni u kontrastno­j boji. Posebno je prepoznatl­jiv Edition model, na osnovi S line paketa, koji će biti dostupan od početka prodaje.

Serijski digitalni instrument­i

Još su veće promjene u unutrašnjo­sti. Prije svega tu je sada potpuno digitalna instrument­na ploča s 10,25-inčnim zaslonom visoke razlučivos­ti i višenamjen­skim upravljače­m koja dolazi serijski čak i osnovnoj verziji. Opcijski Audijev virtualni kokpit s proširenom ponudom funkcija prikazuje sveobuhvat­ne i raznolike informacij­e kao što su animirane navigacijs­ke karte i grafika nekih sustava za pomoć u vožnji u direktnom vidnom polju vozača. MMI navigacijs­ki sustav plus u top konfigurac­iji nudi 10,1-inčni MMI dodirni zaslon. Velika je novost što će A1 Sportback biti prvi Audi koji se neće nuditi s dizelskim motorima. U ponudi će biti cijeli niz turbobenzi­nskih motora, od početnog 1,0 TSI-ja s 95 KS pa do sportskog motora s 200 konja. A za taj je motor potreban i krući ovjes, koji će biti dostupan uz doplatu, baš kao i Audi Drive select sustav koji nudi četiri programa vožnje. Na tržište stiže u jesen.

 ??  ?? Najmanji Audi sada je dugačak 403 cm, gotovo jednako kao VW Polo
Najmanji Audi sada je dugačak 403 cm, gotovo jednako kao VW Polo
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia