Večernji list - Hrvatska

Dalić: Neka nitko ne vodi našu brigu, nego svoju! Mi nemamo B momčad

-

Island je bio ispred nas u našoj kvalifikac­ijskoj skupini, ima kvalitetu, a na nama je da odigramo dobru utakmicu i pobijedimo – kaže Dalić Zlatko Dalić, izbornik naše nogometne reprezenta­cije sjeo je pred medije u Rostovu na Donu, a prva pitanja izgledala su kao da je sjeo pred strogi sud. Naravno, mediji su tražili odgovor na pitanje hoće li Dalić odmarati momčad i je li to u duhu fair-playa? – Neka nitko ne vodi brigu o nama, nego o sebi. Baš me zanima bi li netko razmišljao o nama da se mi ne nalazimo u situaciji da nemamo šest bodova i da se nismo plasirali – bio je pomalo ljutit Zlatko Dalić.

Nema kalkuliran­ja

Naravno, mediji su inzistiral­i da Dalić otkrije i sastav. Hoće li utakmicu početi Luka Modrić? – Sastav znam, ali vam ga ne mogu reći jer to nije moja praksa. To ću na dan utakmice reći igračima. No, svi moraju shvatiti da Hrvatska nema A i B reprezenta­ciju, da je to sve jedna momčad. Tako radimo, tako treniramo i cilj nam je da svaki igrač bude spreman za svaku utakmicu. Takav pristup je jedino moguć – rekao je Dalić. Pojavila se informacij­a da će Francuzi igrati bez pet igrača, mislite li da žele utakmicu protiv Hrvatske u osmini finala? – Ma sve mi je to neozbiljno. Naime, Francuzi su toliko jaki da mogu sastaviti dvije reprezenta­cije. Mislim da mi ne trebamo niti razmišljat­i niti se zamarati svima onima koji kombiniraj­u i na taj način pokušavaju stvoriti neki dodatni pritisak. Mi nismo takvi, zanima nas samo sljedeći suparnik i vjerujem da ćemo u sastavu koji istrči protiv Islanda doći do treće pobjede na Svjetskom prvenstvu – rekao je Milan Badelj. Jedan, poprilično neupućen, novinar pitao je Dalića hoće li Hrvatska protiv Islanda priliku tražiti iz protunapad­a? – Mi imamo svoj način igre, kontrolu posjeda lopte. U obrani moramo biti jako odgovorni, kao u prve dvije utakmice, a Islandu moramo onemogućit­i da nam bude opasan u igri dugim loptama. To su dvije najvažnije stvari i igrat ćemo na takav način koji će nam donijeti i treću pobjedu. Tako ćemo se postaviti od prve minute jer mi drukčije ne znamo igrati – zaključio je Dalić. Island je prije dvije godine na Euru stigao do četvrtfina­la, što je bila najveća senzacija. Izbornik Heimir Hallgrimss­on smatra da bi osmina finala SP-a bila još najveći uspjeh. Nakon 1:1 protiv Argentine, izgubili su protiv Nigerije 2:0.

Nema kalkuliran­ja

– Za nacije poput Argentine, Portugala i Njemačke bio bi šok da ne prođu dalje, a ne za nas. No, ne predajemo se i vjerujemo da možemo pobijediti Hrvatsku i da će Argentina biti bolja od Nigerije – rekao je islandski izbornik. Dalić je najavio da će odmarati ključne igrače? – Za nas nije prednost jer je upitno bi li ključni igrači bili motivirani za ovu utakmicu. To su igrači iz Intera, Reala i drugih velikih klubova, ne možemo govoriti o “drugoj momčadi” – dodao je izbornik Islanda na zadnjem druženju s novinarima prije utakmice u utorak.

Izbornik Francuza Didier Deschamps rekao je da svakako želi izbjeći Hrvatsku

 ??  ?? Milan Badelj uvjeren da će Hrvatska nadjačati Island
Milan Badelj uvjeren da će Hrvatska nadjačati Island

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia