Večernji list - Hrvatska

Hrvatska si treba reći – favoriti smo, idemo do finala

Razgovarao sam s Kovačićem prije godinu dana i rekao mu da mora biti prodorniji, kaže Halilhodži­ć

- Robert Junaci robert.junaci@vecernji.net

Ne znam jesu li Francuzi željeli izbjeći Hrvatsku, ali budite uvjereni da svi žele izbjeći vašu reprezenta­ciju, rekao je Vaha Bivši trener Dinama Vahid Halilhodži­ć brzo nam je “lupio kontru” kad smo ga pitali kako mu se svidjela druga momčad Hrvatske koja je pobijedila Island. – Kakva druga momčad? Nije to nikakva druga momčad, pa u toj momčadi bili su Ćorluka, Modrić, Badelj, Kovačić, Perišić, Kramarić, Pjaca, ušli su Rakitić i Lovren. Svi igrači koji su igrali protiv Islanda su visokokval­itetni i nisu uopće daleko od onih koje držite udarnom postavom. Pa Badelj i Kovačić u nekim su stvarima bolji od onih koji su dosad igrali u prvih 11. Tako da svi koji su igrali potiv Islanda nisu pričuve. Pa nema ozbiljne momčadi koja nema 18 dobrih igrača, toliko ih i morate imati da biste mogli raditi izmjene, da biste mogli nešto mijenjati i s obzirom na suparnika. Nema velike momčadi koja ima samo jedanaeset igrača – rekao je Vahid Halilhodži­ć te se prisjetio Badelja i Kovačića iz vremena kad je bio trener Dinama.

Francuzi su razmaženi

– Jako ih dobro znam, imaju jako puno dobrih strana. Držim da Mateo može i mora mnogo više. Sreli smo se prije godinu dana u Tokiju i popričali. Rekao sam mu da igra previše ziheraški, na sigurno, a dečko ima takvu eksplozivn­ost s loptom da ga je nemoguće zaustaviti. Kako za Modrića volimo reći da bi morao više zabijati, tako i Mateo više mora koristiti udarac i eksplozivn­ost. I previše igra u širinu, morao bi biti prodorniji – ističe Halilhodži­ć. U Francuskoj atmosferu nogometnog SP-a u Rusiji previše ne osjeća. – U Parizu su strašne gužve i nije to za mene, srećom sam malo izvan pa tako i ne znam živi li se na pariškim ulicama za nogomet. Jesu li Francuzi sretni što su ušli u drugi krug? – Baš i nisu zadovoljni igrom svoje reprezenta­cije jer njezina igra ne nudi nešto što bi ih tjeralo na optimizam. Ispraćeni su kao prvi favoriti iza Brazila, a kako su francuski navijači malo razmaženi pa žele i pobjede i dobru igru, sad su malo razočarani. Očekuju utakmicu koja će pokazati jesu li “pravi” ili nisu iako Argentina nije baš u bajnom stanju.

Svi žele izbjeći Hrvatsku

Deschamps je također puno mijenjao za susret s Danskom, jesu li možda željeli izbjeći Hrvatsku u osmini finala? – Ne znam kakav im je bio plan, ne mogu reći da su “gađali” suparnika, ali mogu vam reći da danas sve reprezenta­cije žele izbjeći Hrvatsku koliko je god to dulje moguće. Sad će protiv Danske igrati Hrvatska, je li favorit? – Hrvatska je dosad pokazala najviše od svih na Svjetskom prvenstvu i nije favorit samo u utakmici s Danskom nego je favorit i za finale SP-a! Rijetko se ukazuje takva prilika kakvu sad imate, imala ju je Hrvatska i 1998. godine, ali tada kao da sama nije vjerovala da u polufinalu može pobijediti Francusku. Sad treba jednostavn­o preuzeti tu ulogu i reći – mi smo favoriti i idemo do finala. Pa Hrvatska s takvom lakoćom zabija golove, pa vidjelo se to i u utakmici s Islandom. Da, ima i sreće, ali bez sreće nema ni rezultata, ali Hrvatska sreću izaziva i zaslužuje ju. I moj je stav – Hrvatska treba igrati u finalu Svjetskog prvenstva – izuzetno u Dalićevu momčad vjeruje Vahid Halilhodži­ć. Ne treba ništa više reći osim – pozlatilo mu se.

Protiv Islanda nije igrala druga momčad, imate 18 igrača koji uvijek mogu igrati, kaže Halilhodži­ć

 ??  ?? MATEO KOVAČIĆ sreo se s Vahom prije godinu dana u Tokiju i dobio nekoliko savjeta od bivšeg trenera
MATEO KOVAČIĆ sreo se s Vahom prije godinu dana u Tokiju i dobio nekoliko savjeta od bivšeg trenera
 ??  ?? Vahid Halilhodži­ć u Parizu uživa u igri naše reprezenta­cije koju vidi u finalu Svjetskog prvenstva
Vahid Halilhodži­ć u Parizu uživa u igri naše reprezenta­cije koju vidi u finalu Svjetskog prvenstva

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia