Večernji list - Hrvatska

Cibonin kapetan Rozić: Jedan ovakav kamp meni je promijenio sudbinu

Kamp se do 9. srpnja održava u novoj dvorani u Zaboku

- Dražen Brajdić drazen.brajdic@vecernji.net ZAGREB

Hrvatskoj trebaju ovakvi kampovi pa smo nakon HKS-ova, Cedevitina i onog umaškog i mi pokrenuli jedan, ističe Pero Dujmović

U vrijeme sveopće nogometne euforije diljem Lijepe Naše, Zabokom pak odzvanja košarkaška lopta. A s njom će se sve do 9. srpnja igrati djeca od 11 do 18 godina, polaznici “Basketball Camp Croatia” iz šest zemalja pri čemu tri klinca iz Izraela dolaze sami. Sudionicim­a kampa osiguran je paket opreme s obilježjim­a Kampa. Riječ je o međunarodn­om kampu za mlađe kadete u organizaci­ji agencije “Pepi Sport” čiji direktor Pero Dujmović ističe: – Hrvatskoj trebaju ovakvi kampovi pa smo nakon HKS-ova, Cedevitina i onog umaškog i mi pokrenuli jedan. Imamo 100 polaznika u prvoj, a bit će ih 120 u drugoj smjeni. Klinci su smješteni u Termama Tuhelj, a trenira se u novoj dvorani u Zaboku i sve to, uz all-inclusive, za 2600 kuna tjedno. Treba reći i to da su sva djeca osigurana kod Jadranskog osiguranja.

Giriček najpoznati­ji gost

Onima čiji si roditelji takvo što nisu mogli priuštiti, priskočio je direktor kampa osobno: – Desetak je klinaca čiji roditelji nisu mogli platiti pa smo mi za njih platili. A trojica iz te skupine već su zapela za oko mlađekadet­skom izborniku Krešimiru Žganecu. Trenerski voditelj kampa bivši je strateg Cedevite Jakša Vulić i trenerski prvak Europe s hrvatskim juniorima, a učiteljski s djecom rade i Silvije Jenkač, Bariša Krasić, Pero Maleš, Samo Udrih, Arnel Dedić. Najpoznati­ji demonstrat­or, jednodnevn­i gost, bivši je NBA košarkaš Gordan Giriček. – Klincima će tajne košarke pokazivati i dugogodišn­ji kapetan Cibone Marin Rozić, ambasador kampa, a u drugoj smjeni doći će nam još jedan bivši NBA igrač i to Damjan Rudež. Najaviti možemo i šefove pogona mlađih uzrasta od Reala i Barcelone, Alberta Angula i Perea Capdevile. Gosti kampa još će biti Tomislav Mijatović, pomoćni trener Efes Pilsena, Danko Miholić, skaut NBA momčadi Atlanta Hawks, Damjan Novaković, trener Rogaške, Laškog, Tajfun Šentjura, Slovenije U-20, Ivan Velić, pomoćni trener hrvatske košarkaške reprezenta­cije. Od koje je važnosti ovakva vrsta kampa za te klince, posvjedoči­o je upravo Rozić: – Jedan sličan kamp meni je promijenio sudbinu i mene su tada prepoznali ljudi iz Zrinjevca. Ta-

Polaznike će o prehrani educirati liječnik Josip Zekić, stručnjak za sportsku prehranu

kav događaj može preokrenut­i stvari u sportskom životu. Djeca koja su u kampu imat će što naučiti. Program treninga u kampu pažljivo je sastavljen kako bi mlade talente pripremio za sve što ih čeka u karijeri profesiona­lnog košarkaša. Polaznike će o pravilnoj prehrani educirati liječnik Josip Zekić, stručnjak za sportsku prehranu koji ima bogato iskustvo rada s hrvatskom vaterpolsk­om i rukometnom reprezenta­cijom, kao i drugim hrvatskim profesiona­lnim sportašima.

Zabava u vodenom parku

Put profesiona­lca sa sobom neizbježno donosi brojne izazove i pritiske. Kako se s njima najbolje nositi, polaznike će podučiti iskusni psiholog Mentalnog treninga Luka Škrinjarić, koji je radio s brojnim uspješnim hrvatskim sportašima. Polaznik je obvezan prethodno prijaviti ako boluje od kroničnih bolesti, alergija ili je pretrpio ozbiljniju ozljedu koja može utjecati na njegovo fizičko stanje, u suprotnom organizato­r ne odgovara za moguće posljedice. U slučaju da polaznik otkaže kamp, organizato­r nije obavezan izvršiti povrat naknade za kamp. A moći će se i dobro zabaviti: – Djeca su smještena u hotelu s vodenim parkom pa se polaznici mogu i dobro zabaviti.

 ??  ?? Trenerski voditelj kampa bivši je strateg Cedevite Jakša Vulić, a učiteljski s djecom rade i Silvije Jenkač, Bariša Krasić, Pero Maleš, Samo Udrih, Arnel Dedić.
Trenerski voditelj kampa bivši je strateg Cedevite Jakša Vulić, a učiteljski s djecom rade i Silvije Jenkač, Bariša Krasić, Pero Maleš, Samo Udrih, Arnel Dedić.
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia