Večernji list - Hrvatska

DUET DAMIR KEDŽO I DOMENICA OSVOJILI PRVU NAGRADU PUBLIKE

Na finalnoj večeri 58. Festivala zabavne glazbe Split slavili su i Mladen Grdović, obitelj Huljić, Vanna...

- Nikolina Guja scena@vecernji.net

Siguran sam da će neke od ovih pjesama živjeti dugo nakon Festivala, poručio je direktor Splitskog festivala Tomislav Mrduljaš Nakon uspješnog Massimova koncerta i retrospekt­ivne večeri Krste Jurasa na splitskim Prokurativ­ama, u subotu je održana finalna večer 58. Festivala zabavne glazbe Split. Pjesmom “Nima Splita do Splita” u izvedbi Zorice Kondže, Giuliana, Marka Tolje, Damira Kedže i Đorđa Peruzovića otvorena je treća večer. Konavoka Ivana Zadro bila je prva natjecatel­jica finalne večeri novih skladbi.

Udvoje je lakše

Publika ju je nagradila velikim pljeskom nakon što je izvela svoju novu pjesmu “Ručni rad”. Od ukupno 25 izvođača, Grand prix, odnosno prva nagrada publike ovogodišnj­eg Splitskog festivala otišla je u ruke Domenice i Damira Kedže koji su gledatelje oduševili duetom “Mi protiv nas” koju je napisao Ivan Huljić. Ova pjesma mladim je glazbenici­ma donijela i nagradu novinara. – Zaljubio sam se u nju na prvo slušanje i onda sam se nekako zaljubio u Domenicu čim smo počeli razgovarat­i jer je iznimno draga. Bila je ovo predivna večer u Splitu. Hvala Splitskom festivalu, bilo je genijalno. Hvala publici na prvoj nagradi. Mogli bismo ovako svaki dan – poručio je Kedžo. – Udvoje je lakše, trema je nestala istog trenutka kada smo se popeli na pozornicu i zaista smo uživali u duetu – rekla je Domenica. Nagradu za najcjelovi­tije djelo, pjesmu koja je po odluci stručnog žirija najbolji spoj kvalitete i ukusa publike, dobio je Marko Tolja. Miljenik splitske publike Mladen Grdović osvojio je drugu nagradu publike s pjesmom “Nisan te zavridija“. – Fala Splitu, puno vas volim – poručio je Grdović, dok je treću nagradu osvojio Branko Medak sa skladbom “Kad zapiva Dalmacija“.

Vanna ima najbolji styling

Prva nagrada stručnog ocjenjivač­kog suda pripala je Tončiju Huljiću i Madre Badessi te Lovri Lučinu za pjesmu “Žaj mi je”. Razloga za slavlje imala je i Vanna u čije su ruke otišle čak tri nagrade. Za pjesmu “Gdje počinje kraj” osvojila je drugu nagradu stručnog ocjenjivač­kog suda, nagradu za najbolju interpreta­ciju te nagradu za najbolji styling. Treća nagrada žirija pripala je klapi Intrade i Tomislavu Braliću. Mladi talentiran­i glazbenik Dino Petrić koji je predstavio novu pjesmu “Previše sam tvoj”, proglašen je najboljim debitantom. Za praćenje Festivala zadnjih 30 godina posebnu nagradu dobio je novinar Hrvatskog radija Zlatko Turkalj Turki, dok je za značajan doprinos glazbi posthumno nagrađen Mladen Magud. Za životni doprinos hrvatskoj glazbi posthumno je nagrađen Remi Kazinoti, a u njegovo je ime nagradu primila supruga Jadranka.

 ??  ??
 ??  ?? Prva nagrada publike otišla je u ruke Domenici i Damiru Kedži koji su gledatelje oduševili pjesmom “Mi protiv nas”
Prva nagrada publike otišla je u ruke Domenici i Damiru Kedži koji su gledatelje oduševili pjesmom “Mi protiv nas”
 ?? IVO ČAGALJ/PIXSELL ?? U Vannine ruke otišle su čak tri nagrade (s Indirom na fotografij­i); Zorica Kondža i Joško Banov
IVO ČAGALJ/PIXSELL U Vannine ruke otišle su čak tri nagrade (s Indirom na fotografij­i); Zorica Kondža i Joško Banov
 ?? MIRANDA ČIKOTIĆ/ PIXSELL ?? Mladen Grdović osvojio je drugu nagradu publike, a nagrađen je i Tonči Huljić
MIRANDA ČIKOTIĆ/ PIXSELL Mladen Grdović osvojio je drugu nagradu publike, a nagrađen je i Tonči Huljić
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia