Večernji list - Hrvatska

Za obnovu školske zgrade 2,7 mil. kn

- Slavica Vuković

Već su sad prijavljen­e dvije nove škole: Gimnazija Metković i OŠ Fra Ante Gnječa iz Staševice, rekao je župan Dobroslavi­ć

Potpisan je ugovor o energetsko­j obnovi zgrade Obrtničke i trgovačke škole Dubrovnik, vrijedan 2,7 milijuna kuna. U nazočnosti župana Nikole Dobroslavi­ća potpisali su ga ravnatelj škole Dino Mandić i direktor tvrtke Capitalis d.o.o. Miho Klečak kao predstavni­k izvođača radova. Tom je prilikom župan najavio nastavak energetski­h obnova javnih zgrada na području Dubrovačko-neretvansk­e županije. – Već su sad na ovaj natječaj prijavljen­e dvije nove škole: Gimnazija Metković i Osnovna škola Fra Ante Gnječa iz Staševice, kao i Dom za starije u Veloj Luci. Nadamo se da ćemo uspjeti urediti sva tri objekta. Županija ima veliko financijsk­o učešće u svim tim projektima, ali smatramo to korisnom investicij­om, smanjivanj­em troškova energetike i poticanjem energetske bilance, i županije i cijele zemlje – rekao je dubrovačko-neretvansk­i župan Dobroslavi­ć. – Glavni zadaci koji će doprinijet­i povećanju energetske učinkovito­sti školske zgrade su toplinska izolacija ovojnice zgrade i ugradnja solarnih kolektora za proizvodnj­u tople vode. Županija je uvijek na raspolagan­ju za financiran­je projekta energetske obnove i sigurna sam da ćemo u 9. mjesecu imati još nekoliko uspješnih prijava, a u 2019. godini i odobrenih projekata energetske obnove – rekla je Jelena Dadić, v.d. pročelnice županijsko­g Upravnog odjela za društvene djelatnost­i.

 ??  ?? Uzorci mora na svih 118 plaža u županiji udovoljava­ju uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje. Na 116 plaža more je izvrsne kakvoće, dok je na plaži u autokampu Monika u Moluntu i na plaži Srebreno ocijenjeno dobrom ocjenom. (sv)
Uzorci mora na svih 118 plaža u županiji udovoljava­ju uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje. Na 116 plaža more je izvrsne kakvoće, dok je na plaži u autokampu Monika u Moluntu i na plaži Srebreno ocijenjeno dobrom ocjenom. (sv)
 ??  ?? Obrtnička i trgovačka škola Dubrovnik
Obrtnička i trgovačka škola Dubrovnik

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia